Kocsmajális a Dürer Parkban - Socfest

Kocsmajális a Dürer Parkban

Olvasási idő: 2 perc

Közösségi főzőversenyen mérik össze tudásukat a fővárosi italmérések május 1-jén a Városliget szomszédságában, a Dürer Parkban. Az egész napos, ingyenes gasztrolimpián a vendégeket kóstolóval, kézműves gyermekjátszóházzal, kirakodóvásárral, műbika-simogatóval és zenei programokkal várják a Kocsmajálison.

kocsmajalisA tavalyi, nagy sikerű Pünkösd Piknik után újra közösségi főzést rendeznek a Városliget melletti Dürer Parkban. Május 1-jén a fővárosi italmérések húsznál is több csapata küzd meg egymással egy egész napos gasztrolimpia keretében. Az ötfős főzőosztagok a vendéglátóegységek dolgozóin kívül akár a törzsvendégeket is bevonhatják a bográcsozásba a lehető legjobb eredmény érdekében. A csapatok teljesítményét egy szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai Bereznay Tamás séf (Metro Gasztroakadémia), Kárai Dávid főszerkesztő (NoSalty.hu), Puska Tamás főszerkesztő (kocsma.blog.hu), Nagy Sándor blogger (hoditasakonyhaban.blog.hu) és Kapolka Ágnes foodstylist (foodart by kapolkaagi). A főzőversenyen csapatot indít egyebek mellett az Ankert, a Gozsdu Manó Klub, a Jónás Kézműves Sörház, a Kisüzem, a Központ, a Nemdebár, a Pointer Pubs, az R33, a Sandokan, a Telep és az Irish Cat Pub. A zsűri döntése alapján kiválasztott első három helyezett értékes díjakat nyer 200 000 forint összértékben.

A Kocsmajális nem csupán a fővárosi italmérések közösségi főzőversenye, hanem egyúttal ingyenes családi program is, amely minden korosztálynak kellemes, szabadtéri szórakozást nyújt május 1-jén 8 és 18 óra között. A Dürer Parkban a gyerekeket kézműves foglalkozásokkal, a nagyobbakat kirakodóvásárral és műbika-simogatóval várják, a zenéről pedig egész nap dj-k gondoskodnak: RCKO.fm allstarz: Superman, Rob, Phester, Nixon, Zenit Incompatible, Boycott, Dj. szett (Galactic Boogie, Uri Muri), Roland Handrick (Move- Akvárium), Constant&Nu clear (Deepin’session, Telep).

Helyszín: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.
Időpont: 2014. május 1. (csütörtök) 8:00-18:00 /Zsűrizés: 13:00, eredményhirdetés: 16:00/