Különleges premierek a Rózsavölgyi Szalonban - Socfest

Különleges premierek a Rózsavölgyi Szalonban

Olvasási idő: 3 perc

A következő színházi évadra 6 különleges premierrel készül a Rózsavölgyi Szalon. Kiemelt helyet érdemel az Előttem az élet Nagy Mari főszereplésével, melyet Margitai Ági emlékére adnak elő. Szintén ígéretes alkotás a Budapest, te édes! című darab, melynek jövőre lesz az ősbemutatója.

Fotó: Éder Vera

Fotó: Éder Vera

Az előző évadban közel 20,000 jegyeladással és 287 bemutatott előadással büszkélkedhetett a Rózsavölgyi Szalon. Ezt 7 új produkcióval és a klasszikusok folytatásával érték el, mint például a 100. előadáson is túllépő Mark St. Germain Az utolsó óra. Az új előadásokkal és bővítésekkel akár ezek a számok is megdőlhetnek. A szalonnal szomszédos Pentaton feljebb költözik, így egy próbateremmel és öltözőkkel növekszik a kihasználható tér. A Székesfehérvári Vörösmarty Színházzal egyre szorosabb kapcsolatot ápolnak, melynek eredménye a Rejtélyes viszonyok előadás. A kávézó nyitvatartása és kapacitása is nagyobb lesz, illetve új étlappal várja a vendégeket.

Bemutatók

Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet –In memorian Margitai Ági

Szereplők: Nagy Mari, Csomós Mari, Lukács Sándor, Jordán Tamás

Rendező: Alföldi Róbert

Az Émile Ajar regénye alapján készült darabban Mohamed – becézett nevén Momo – gyerekkorát ismerjük meg. A szegénynegyedben él sorstársaival együtt és Rosa mama neveli, aki megöregedett, súlyos beteg, egykor örömlány volt és most potyagyerekek gondozásából él. Hatalmas csavart jelentett az előadásban, hogy a kisfiút egy idősebb színésznő Margitai Ági alakította, most helyét Nagy Mari vette át.  A történet őszinte és a legfelhőtlenebb időszakában is megrázza a nézőt.

Felújítás: 2015. szeptember 1. (Bemutató: 2014. május 28.)

 

Eric-Emmanuel Schmitt: Rejtélyes viszonyok (Variations Énigmatiques)

Szereplők: Hirtling István, Lábodi Ádám

Dramaturg: Ruttkay Zsófia

Rendező: Kolos István20150831_105007

 

Abel Zronko egy Nobel-díjas író a világtól elzártan él egy norvég szigeten. Egyik nap egy fiatal újságíró zavarja meg magányát, akit majdnem le is lő az író. A fiatal vendéget egyre jobban érdekli honnan kapta az idősödő művész az ihletet nagysikerű romantikus regényéhez. Ahogy telik az idő az újságírót már szakmáján túlmutatóan érdekli a nő, aki a regény főszereplője. Egy fiatalos, gúnyolódásokkal teli, pikáns előadásra számíthatnak a nézők.

Tervezett bemutató: 2015. november 26.

 

Jean-Marie Chevret: Amazonok

Magyarországi premier!

Szereplők: Náray Erika, Györgyi Anna, Auksz Éva, Ozsgyáni Mihály, Héricz Patrik

Fordító és dramaturg: Oláh Krisztina

Rendező: Szarka János

 

Három nő sok csalódás után amazonként él és egy férfit sem enged közel magához. A három barátnő ígérete megdől, miután belép Guillaume az életükbe. Egy hűtlen férjétől elvált anya, egy pasifaló üzletasszony és egy nő, akit egy éjszaka után elhagynak a férfiak: hozzávalók egy klasszikus romantikus vígjátékjátékhoz a színház minőségével keverve.

Tervezett bemutató: 2015. december 16.

 

20150831_105714Mark St. Germain: Istenek tanácsa

Magyarországi premier!

Szereplők: Borbás Gabi, Söptei Andrea, Bánfalvi Eszter, Őze Áron, Márton András

Jelmez: Ignjatovic Kristina

Dramaturg: Morcsányi Géza

Fordító: Csáki Judit

Rendező: Valló Péter

 

Négy ember számára jelenti az életet egy szívátültetés. Az orvosok konzultációján a színészek és a velük tartó néző is az élet és halál között dönt. Képesek vagyunk Istenként dönteni valaki sorsa felett? Csak sodorjon a pénz hulláma és egy gazdagember gyerekének adjunk életet? A darab átmenet a 12 dühös ember című film és a Vészhelyzet között.

Tervezett bemutató: 2016. január 28.

 

Szerelem

Déry Tibor novellái és Makk Károly azonos című filmje alapján a szövegkönyvet Keszthelyi Kinga készítette

Szereplők: Molnár Piroska, Pető Kata, Őze Áron, Sütő András

Dramaturg: Keszthelyi Kinga

Rendező: Léner András

A darab alapja egy 20. századi klasszikus a Szerelem című film, mely a Szerelem és a Két asszony című prózai szövegre vezethető vissza. János politikai okok miatt börtönbe kerül, de a felesége Luca, anyósa előtt eltitkolja az igazságot, azt mondja, János Amerikában van, filmet forgat. A feleség leveleiben némi haraggal, de sok szerelemmel ír. Luca hűen várja párját. János anyja már nem éli meg fia szabadulását. A hazugság, a börtönélet és a távolságot is túlélő szerelem szálaiban elveszve várjuk a szabadságot.

Tervezett bemutató: 2016. március 10.

 

Réczei Tamás: Budapest, te édes!

Ősbemutató!

Szereplők: Almási Éva, Pál András, Rendező: Dicső Dániel

 

Egy budapesti taxiba furcsa kéréssel ül be egy hölgy. Letesz 20,000 forintot és annyit kér, vigye körbe a sofőr a városban, annyi helyre amennyire csak telik a pénzből. A hölgy elkezdi mesélni emlékeit, melyeken keresztül megismerjük életét és fiatalkora Budapestjét. A néha szabadszájú, néha szerelmes, néha szomorú út utolsó megállója pedig egy időskorúak otthona.

Tervezett bemutató: 2016. május