Különleges séták hétvégére - Socfest

Különleges séták hétvégére

Olvasási idő: 3 perc

IMG_1631Erre a hétre, vagy inkább hétvégére egy különleges programajánlóval készültünk. A megszokott programok mellett pár érdekesebb eseményt is találhattok, mely az immár 12. alkalommal megrendezésre kerülő Idegenvezetői Világnap köré szervezett turisztikai programok közül kerültek ki.

A Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara idegenvezetői idén is csatlakoznak ehhez a nemzetközi eseményhez, ahol rengeteg vezetett “túrán” vehettek részt, egész más szemszögből ismerve meg Budapest különböző részeit.

 

[facebook_event id=394407697313517 float=right]Február 22. – Csillagok és a balettszőnyeg

A világhírű Ballet Preljocaj ritka, de visszatérő vendég Budapesten. 1985-ben alapult a társulat, azóta 45 koreográfiájuk járta be a világot, évenként nagyjából 100-szor lépnek fel, ezek közül idén kettővel is a Trafóban.

Ad Astra! – Látogatás a  TIT Uránia Csillagvizsgálóban

Ki ne szeretné, egy kellemes nyári estén, fűben fekve fürkészni a tiszta égboltot, keresve az ismert csillagképeket, vagy talán épp újakat kreálva? Bár a nyár nincs túl közel, de – tiszta égbolt esetén – részt vehettek ti is egy csillagközi kiránduláson. A Hold krátereiből kiindulva, kettős csillagokon át visz az út a téli csillagképekhez, amelyekről legendákat hallhattok.
A többi pénteki idegenforgalmi programért kattintsatok ide

[facebook_event id=460013720730396 float=right]Február 23. – Mutáns tini(k) a pesti éjszakában

A Kollektiva Winter Hits idei sorozatának zárásaként, a svéd La Fleur és a portugál Xinobi után a német tánczenei színtér egyik fényesen hasító üstökösét vetik be a tél ellen. A sorozat szervezői törekednek a friss, nem bejáratott névnek számító, ám nagy potenciállal rendelkező tehetségek meghívására, így esett a választás az idei év első Beatport-listavezető klubslágerének szerzője. A szóban forgó srác Teenage Mutants néven hódít (bár egyetlenegy fő, nem tini, nem mutáns és a Tini Nindzsa Teknőcökhöz sincs köze), és ugyan még csak pár hónapja tűnt fel, máris az élvonalhoz közelít.

Délelőtt érdemes ellátogatni a “Vendéglátás Pest város falain belül” című sétára, amely során több évszázados cukrászdákkal, éttermekkel, szállodákkal, sörfőzdékkel, sörházakkal, söntésekkel, kocsmákkal, borházakkal, fogadókkal ismerkedhettek meg. Ezen a napon látogatható a Szent István Bazilika is, ahol délutánra egy komolyzenei programot is szerveztek Virágh András Gábor orgonaművész és a jezsuiták pesti, Jézus Szíve Templomának Musica Sacra Kórusának karnagya (Rónaszéki Tamás) közreműködésével.
További szombati idegenforgalmi programért klikk ide!

[facebook_event id=592127637469693 float=right][facebook_event id=462621057120237 float=right]Február 24. Séta vagy pihenés?

Szívem szerint vasárnapra kimenőt adnék mindenkinek. Pihenjetek otthon, olvassatok, nézzetek meg egy jó filmet – akár az Oscar várományosok közül. De ha mehetnéketek van, irány az “Akvárium partján” megrendezésre kerülő Nagy Budapesti Kultúrzsibi, ahol antik és baró cuccokat szerezhettek be, vagy nézzetek el a WAMP Spájz eheti vásárára, ahol a fókusz azokra a termékekre kerül majd, amelyek enyhítik a szürkeséget és feledtetik a hideget, hiszen ilyenkor minden jól esik, ami felmelegít, élettel, energiával tölti meg a testet meg a lelket, s kárpótol a napsütés hiánya miatt.

Ezen a napon rendezik az Idegenvezetői Világnapot is. Keretein belül bepillantást nyerhettek a Gundel Étterem vagy az Operaház kulisszái mögé, és megismerhetitek az Állatkertet építészeti szempontból. A sok séta közül szinte választani sem lehet. Mind különleges, és mind ad valami olyat, amit a rohanó hétköznapok során nem vennénk észre. Lehet az épület a körúton, vagy a gettó talán egyetlen megmaradt falszakasza, két bérház között. Lehet menni egy kört a 2-es villamossal, de kivételesen nem bambán, zenét hallgatva, hanem az idegenvezető által mutatott érdekességek, látnivalók fürkészésével töltve el az utazást.

IMG_1625Itt az összes vasárnapi, idegenforgalmi esemény

A rendezvény több programja is regisztrációhoz kötött! Ne felejtsétek el leellenőrizni, hogy lehet-e még csatlakozni, illetve tegyétek meg időben ezt!

Amennyiben tetszett egy séta, várjuk az élménybeszámolókat, hogy megjelenhessen itt az oldalon is!