Liget Dzsembori - Socfest

Liget Dzsembori

Olvasási idő: 2 perc

Jótékonysági nap a családokért, amelyen a társadalom különböző rétegei megmutatják, hogy összefogással a legmerészebb álmok is teljesülhetnek. Az esemény főszervezője a Liget Club & Bar karöltve a Városkommunikáció Bloggal és a Budapest Bike Maffia csapatával, akik már évek óta azért küzdenek, hogy a környezetünkben szociális problémákkal élőket segítsék.

A június 28-án (szombaton) megrendezésre kerülő Dzsembori célja, hogy összehozza a családokat, a fiatalokat, a zenészeket, a média képviselőt és mindenkit, aki egy kicsit is nyitott a téma iránt, hogy közösen, egy jó hangulatú összejövetelen valós, létező segítséget nyújtsunk a nehezebb helyzetben lévő embereknek. Az egész napos program központi eleme, hogy felkérik a média képviselőit (HVG, Index, RTL Klub, TV2) egy csapatos főzésre, bográcsozásra, és az általuk elkészített ételeket a helyszínre látogató vendégek vásárolhatják meg egy általuk kiválasztott összegért cserébe, becsületkassza alapon.

A színes programokról többek között slam poetry előadók, és ismert magyar lemezlovasok gondoskodnak déltől hajnalig. Délelőtt és délután lesznek a családosok számára gyerekprogramok és faültetés, a fiatalabb generációnak designpiac a wonderLab jóvoltából és esti kocsmakvíz, a média reprezentánsai pedig egy “sörvirsli” verseny keretében mérhetik össze ügyességüket.

A program bevételét a Budapest Bike Maffia a “Vacsi”, “Válassz egy családot Te is” program létrehozására fordítja. A projekt lényege röviden: egy online mátrixon belül bárki kiválaszthat magának egy családot, akit rendszeresen vagy alkalomszerűen támogathat egy webes felületen keresztül, így a támogató a támogatottat közvetlenül, átlátható módon segítheti adományával.

További tervezett programok:
– graffiti-verseny
– bringás fotó-fa kiállítás
– tombolahúzás
– DJ szettek nappal: SUN CITY
– bulik és fellépők az éjszakában…CITY NITE
– óriáskivetítős VB-közvetítés

Helyszín:
Liget Club & Bar
1101 Budapest, Népligeti út 2.