Márciusban támad az Ensiferum - Socfest

Márciusban támad az Ensiferum

Olvasási idő: 2 perc

Az északi fenegyerekek újra Magyarországra látogatnak. A finn “battle metal” zenekar nemzeti ünnepünkön a Metal Blade kiadónál 2015 februárjában megjelenő új albumukat mutatják be.

Ensiferum1Az Ensiferum Helsinki-ből indult 1995-ben, nevük latinul “kardviselőt” jelent. Zenéjükben keverednek a tiszta és a torz énekhangok, valamint a torzított és az akusztikus gitárhangok. A dallamos gitár- és szintetizátorszólók klasszikus heavy metal alapokra épülnek. Szövegeikben főleg fantasztikus és történelmi eseményeket énekelnek meg, általában hősies beállítottsággal – sokat merítenek a finn és a viking mondavilágból. Jelenleg hat stúdióalbummal rendelkeznek, legújabb lemezüket ez év februárjában jelentetik meg.

InsomniumMárcius 15-én a Club 202-ben lépnek fel, turnétársuk az Insomnium és az Omnium Gatherum lesz. Mindkét előzenekar finn, az Insomnium egy 1997-ben alakult együttes, a melodikus death metal egyik fő és egyben elkötelezett képviselője. OLYMPUS DIGITAL CAMERAEddigi pályafutásuk alatt hat nagylemezt adtak ki, amellyel fokozatosan megújították és életet leheltek a műfajba. Az 1996-ban alakult Omnium Gatherum szintén ezt a stílust képviseli, de munkásságukat erősen befolyásolja a progresszív death metal.

ensiferum_flyerÉn először a 2010-es Rockmaraton-on láttam őket. Azon kívül, hogy egy nagyon ütős koncertet toltak, felejthetetlen emlék marad, amikor egy dal közepén elszállt az összes áram. Körülbelül 5-10 percig mászkáltak fel-alá a tagok, a közönség időről-időre kántálta, hogy Ensiferum, majd amikor újra minden rendben volt, ugyanattól a taktustól folytatták a számot, ahol félbeszakadt. Na, az profizmus volt! Tavaly volt szerencsém újra hallani őket élőben a 2014-es RockPart-on, arról kicsit bővebben itt olvashattok. Tehát ne feledjétek, nemzeti ünnepünkön a Fehérvári úti Club 202-ben nagy buli lesz a vikingekkel! Jegyek elővételben az Eventim.hu oldalán. Facebook esemény: itt.