Mit csináljunk júniusban? - Socfest

Mit csináljunk júniusban?

Olvasási idő: < 1 perc

Júniusban az éjszakai programoké és a szabadtéri koncerteké a főszerep. Három egymást követő hétvégén is találunk esti, kulturális kikapcsolódási lehetőséget a fővárosban.

Június 14-én immáron harmadszor rendez moziéjszakát a Corvin Mozi. A belépő 3800 Ft, amellyel 5 filmet tudunk megtekinteni az este folyamán. A kínálatában 18 alkotás szerepel, amelyeket öt moziteremben indulnak párhuzamosan. Megnézhetjük a „Demóna” című új Csipkerózsika-feldolgozást vagy a több sztárt felvonultató „Hogyan rohanj a veszTEDbe” című vígjátékot. Részletes programot itt találtok. Az első filmkezdés: 18:00; az utolsó: 04:00.

A következő szombat éjszaka (június 21.) a kultúráé. Ismét megrendezésre kerül a „Múzeumok éjszakája”. 1500 Ft-os karszalaggal járhatunk végig számtalan programhelyszínt Budapesten és vidéken egyaránt. A jeggyel pedig a BKV járműveit is igénybe vehetjük a program időtartama alatt. Részletes tájékoztatást itt olvashattok.

A hónap utolsó hétvégéjén pedig a sportos életmód kap hangsúlyt. A Hősök terén, a Városligetben és környékén a „Mozgás éjszakája” rendezvényen vehetünk részt regisztráció ellenében. A kivilágított Andrássy úton futhatsz vagy kerékpározhatsz, a Hősők terén pinpongozhatsz, de akár sárkányhajózhatsz is a városligeti tavon. A következő sportokból választhatunk még: úszás, zumba, fitnesz, salsa, tollaslabda és nordic walking.

Ha szabadtéri koncert, akkor Park vagy Barba Negra Track (ex-ZP). A teljesség igénye nélkül: Neo, Compact Disco, Gogol Bordello (USA), Péterfy Bori & Love Band, Supernem, Bikini, Junkies, Magashegyi Underground, Kowalsky meg a Vega és Ladánybene 27 koncertek közül válogathatunk ebben a hónapban. A jegyárak fellépőfüggők.

S persze indul a labdarugó világbajnokság, pontosabban 12-én nyit egy Brazília-Horvátország meccsel. A döntő július 13-án lesz. A részletes menetrendet itt böngészhetitek végig, vagy írjátok be a Google-be, hogy “világbajnokság 2014”. Harminckét focicsapat méri össze erejét egy hónapon belül. A brazíliai rendezés hátránya, hogy az időeltolódás miatt sok meccs késői időpontra esik, úgyhogy az éjszakai baglyok előnyben.

Ha te is tudsz jó programot júniusra, várjuk az ötleteket hozzászólás formájában!

(kiemelt kép: http://www.mozgasejszakaja.hu)