Rock By The River - Socfest

Rock By The River

Olvasási idő: 2 perc

Április 14-én, a Dream Theater budapesti koncertjének meghirdetésekor már ismert volt, hogy július 7-én nem csak a prog-rock királyai lépnek a Barba Negra Track színpadára, hanem a program kisebb fesztivál keretet ölt majd. Végre arról is beszélhetünk, hogy kikkel válik teljessé az este: a Dream Theater mellett a floridai Kamelot, valamint a magyar Special Providence lép fel a Rock by the River fesztiválon a Barba Negra Track-ben.

special_providenceHazai oldalról nem is eshetett volna jobb választás a nemzetközileg is sorra komoly elismeréseket besöprő, a tengerentúlon is méltatott és visszavárt Special Providence-nél. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a zenéjében jazz rockot, progresszív rock/metalt és elektronikát elegyítő csapat idén megjelent legutóbbi albumát, az Essence of Change című anyagot a legendás brit GEP Records adta ki.

Május elején megjelent friss lemezével érkezik hazánkba a pályafutását 1991-ben, Floridában kezdő, leginkább power metalként aposztrofált csapat, a Kamelot. A svéd és német gyökerekkel is rendelkező bandának a Haven már a 11. stúdióalbuma, de két koncertlemezzel, egy koncert DVD-vel és egy válogatáslemezzel is jelentkeztek már az évek során.

kamelot-2025506193Egy filmbe illő, fantasztikus ámulat volt ez a turné! Hihetetlen fogadtatást kaptunk minden egyes városban, és remek volt eljátszani az új dalokat a Haven-ről – írta a zenekar a turné első szakasza után.

A progresszív metál egyik legékesebb gyöngyszemének számító Dream Theater 1985-ös fennállása óta 2013-ig tizenkét „sokkoló” lemezt adott ki és már készülőben van a tizenharmadik is. A James LaBrie (ének), John Petrucci (gitár), John Myung (basszusgitár), Jordan Rudess (billentyű), Mike Mangini (dob) felállásban 2011 óta dolgozó zenekart biztosan nem kell bemutatni a stílus kedvelőinek. A technikás hangszeres zenét előnyben részesítők kedvencei egy év kihagyás után térnek vissza Budapestre, ezúttal egy roppant feszes programmal, a Barba Negra Track színpadára. Jegyek június 16-tól 8990 Ft-ért vásárolhatóak a Hammer Zenebarlangban és a Barba Negra Track pénztárában. Online az alábbi oldalakon tudjátok megváltani: Barba Negra Track, Metalshop.hu, Broadway Jegyiroda, Ticketportal.