Rock-metál ínyenc falatok - Socfest

Rock-metál ínyenc falatok

Olvasási idő: 3 perc

Igazán nincs okunk a panaszra, hiszen a héten annyi rock-metál csemegét fogyaszthatunk, amennyi csak belénk fér, ráadásul mindezt michelin csillagos minőségben. Első fogásnak mindjárt a svéd pop metál banda, az Amaranthe nyitott, majd 2. fogásként az Overkill Killfest turnéja jön, 3. fogásként egy eltérő íz világ, a Majka & Curtis, 4-ként pedig a Sing Sing-Sex Action páros szolgál. De a desszertről se feledkezzünk el, amihez az Iron Maiden basszusgitárosa, Steve Harris Brisitsh Lion szólóformációját kapjuk.

Komoly darálásra készülhetünk november 17-én, hiszen a Barba Negrába érkezik a Killfest turné és vele az Overkill, a Crowbar, az ausztrál Desecrator és az izraeli Shredhead.overkill

Az 1980-ban, New Jersey-ben alakult Overkill soha sem tért le a heavy metal szegecsekkel kivert ösvényéről: mindig megbízhatóan szállították a jobbnál-jobb lemezeket, így máig ők számítanak a Keleti part egyik legsikeresebb thrash metal zenekarának, arról nem is beszélve, hogy a mikrofon mögött a thrash metal történetének egyik állócsillagát, Bobby ’Blitz’ Ellswoth-öt tudhatják magukénak.

Legújabb korongjukat hozza a banda, de különleges felállással, Dave Linsk gitáros helyett Waldemar Sorychta-val lépnek majd színpadra. Mire számíthatunk tőlük? Már hónapokkal ezelőtt beígérték, hogy olyan darálást kapunk, amelyet igazán megemlegetünk majd.

De a másik 3 banda is belead majd apait-anyait abba, hogy garantáltan a trash metál mennyországba röpítsenek minket.

Amikor édes íze van a mocskos Rock ‘n’ Rollnak! Korszakos este, korszakot rajzoló bandákkal, a magyar rockzene jelentős fejezeteivel” – igen, egy este, azon belül is november 19-e, amikor a Barba Negrába masírozik minden rock zene rajongó, hiszen a Sing Sing, a Sex Action és a Snake Heart triumvirátusa gondoskodik majd rólunk.sing-sing_sex-action

A Sex Action ezen az estén különleges felállásban lép színpadra, a részletekről Döglégy Zolee egy szolgálati közleményben tudósított minket, amit ezen a linken nézhettek meg. Pár órára tehát önkényesen bebörtönözzük és életfogytig rock and rollra ítéljük magunkat, az énekléstől vöröslő ajkunk a színpad felé emeljük és hagyjuk, hogy a zene és a fény átjárjon bennünket – mert élni tudni kell! Éld át velünk te is ezt a kihagyhatatlan bulit szombat este!

Az Iron Maiden basszusgitárosa, Steve Harris British Lion zenekarával érkezik november 20-án a Barba Negrába. Az eddigi legmasszívabb európai turné állomásaként az angol hard rock zenekar, a Vodoo Six társaságában lépnek majd színpadra.steve-harris_british-lion

A British Lion formációt Steve Harris mellett Richard Taylor énekes, Graham Leslie és David Hawkins gitárosok, illetve Simon Dawson dobos alkotják, a projekt megalakulása pedig hosszú évtizedekre nyúlik vissza.

Graham Leslie-vel és zenekarával indult, amelynek számos dalt írt Harris és titokban producere és menedzsere lett a bandának, majd szépen lassan belépett a képbe Ritchie, Graham és David is. Majd 2012-ben kiadták első lemezüket, amelyet természetesen egy turnéval is megfejeltek, de azóta nem halhatta élőben őket a közönség, így külön öröm, hogy a mostani turnén Budapestet is útba ejtik. Állatok királya, avagy a rock zene királya tehát a Barba Negrában november 20-án, megjelenés kötelező!