Soma Mamagésa 50 - Socfest

Soma Mamagésa 50

Olvasási idő: 3 perc

Soma Mamagésa május 20-án ünnepli 50. születésnapját a Dunán, az A38 Hajón. Soma jelenlegi zenekara, a VANAVAN lesz az este főfellépője, de természetesen nem csak a tavaly debütált formáció számai fognak megszólalni. Ez a koncert nem csak attól lesz különleges, mert Soma 50. születésnapját ünnepli, hanem a vendégművészektől is. A design-t, a fellépők megjelenését Juhász Vince tervezi. Az est kreatív producere és rendezője pedig Bakos Norbert. Az előzenekari szerepkört Soma nagy kedvencei, a Kampec Dolores zenekar tölti be, akik újrajátsszák az idén 25 éves Levitáció című, komoly nemzetközi sikereket is elérő lemezüket, az A38 Hajóra varázsolva a régi Tilos az A és az FMK klubok hangulatát.

Izgalmas, egyedi zenei hangzás jellemzi Soma Mamagésa legújabb zenei formációját, amivel tavaly nyáron az Everness fesztiválon debütáltak. A dalszövegeket magyarul, angolul és halandzsa nyelven Spitzer Györgyi Soma írja, a zenéket Schlosser András. A szaxonos Lőrincz Györgi egyedi elektronikával, groove box-szal és elektromos szaxofonnal bolondítja meg a hangzást. Mellettük még két kiváló zenész alkotja a VANAVAN zenekart: Banai Szilárd dobos, és Ujváry Flóra  bőgős, basszusgitáros.vanavan

Az egyedi stílusban utazó VANAVAN zenéjében sokféle elem jelenik meg: a jazz, az etno, a pop, a punk, az avantgarde , de egyre inkább a rock és a punk stílusjegyeit hallhatjuk. Alapvetően mindegyikre jellemző a melodikusság, játékosság, és jó néhány dalban az elemeltség, ami néhány számban pszichedelikus hangzás ad. Bátran mondható, hogy Soma hangja ős-erőként tör fel, különösen a keményebb, rock-osabb hangzású számokban, ami egy új szín a palettáján.

Ez a koncert nem csak attól lesz különleges, mert Soma 50. születésnapját ünnepli, hanem a vendégművészektől is, akik között ott van Soma 3 öccséből kettő: Somogyi Tamás és Zámbó Norbert, akik a Slipknot Tribute (Slipchaos zenekar) gitárosai is. A koncertre is ezzel a zenekarral jönnek, és a fiúk saját számaira Soma ír szöveget. Ezen kívül még vendégművész Daniela Harnendez Faith mexicoi-magyar táncosnő, aki a saját kortárs tánc-performenszével varázsolja el a közönséget. A design-t, a fellépők megjelenését Juhász Vince tervezi.

A zenekar tagjai

  • Soma Mamagésa – ének, dalszöveg, dalszerzés
  • Schlosser András – gitár, zeneszerzés
  • Lőrincz György – szaxofon, elektromos szaxofon, zeneszerzés, hangszerelés
  • Ujváry Flóra – bőgő
  • Banai Szilárd- dob

A Kampec Dolores több mint két évtizede van jelen a zenei életben, sajátos, elismerten egyéni arculatával. 7 korábbi stúdióalbuma, 1 koncertlemeze és a “Válogatás  1986 – 2003” című “best of”  CD után 2014 legelején jelent meg a Tema principale c. eddigi utolsó opusz, amely máris remek fogadtatásban részesült.

Kenderesi Gabi (ének) “egyszerre éteri és zsigeri”, egyike a legizgalmasabb magyar vokalistáknak, akár költői szövegeit énekli, akár hangszerként használja hangját. Hajnóczy Csaba (gitár), a legendás Kontroll Csoport egyik egykori alapítója, a Tű Fokán Művészeti fesztivál főszervezője folyton az új zenei kifejezési módokat kutatja.  Grencsó István (szaxofon, fuvola) a magyar jazz és improvizációs zene meghatározó egyéniségei közé tartozik. A ritmusszekciót, a fiatalabb, de ettől cseppet sem kevésbé izgalmas Vajdovich Árpád – Németh Csaba duó alkotja.

phoca_thumb_l_kampec dolores 2010 febrA Kampec Dolores, a kilencvenes évek egyik leggyakrabban turnézó magyar zenekara volt. Lemezeiket adták ki Japánban és Nagy-Britanniában, rendszeres fellépői voltak francia, orosz és német fesztiváloknak, külföldön a független európai rock zene, a rock in opposition mozgalom hazai úttörőiként tartják őket nyilván. A VANAVAN előzenekaraként a Kampec Dolores, egyik legkultikusabb nagylemezét, az 1991-ben megjelent és idén 25 éves Levitációt játssza újra.

A zenekar tagjai

  • Kenderesi Gabi: ének, hegedű
  • Hajnóczy Csaba: gitár, sampler, ének
  • Grencsó István: szaxofon, fuvola, furulya
  • Németh Csaba: dob, ütőhangszerek
  • Vajdovich Árpád: basszusgitár

Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. Jegyár 2400 Ft, elővételben 1900 Ft. 3900 koncert + vacsora 1 (17:00) jegyár kedvezményes elővételben 2016.május 19.-ig (Alkalmi vacsoraajánlatunk: vasalt csirkecomb filé sajtos burgonyagombóccal és dióval, málna tortácska)