Stereochrist lemezújrajátszó a hajón - Socfest

Stereochrist lemezújrajátszó a hajón

Olvasási idő: 2 perc

Tízéves a Stereochrist legendás lemeze, a Live Like a Man (Die Like a God). Az évforduló megünneplésére a zenekar összeáll ritka koncertjeinek egyikére, hogy súlyos doom bulit toljon, és teljes egészében eljátssza az albumot. Felvezet az IGOR és a Red Swamp.

 

A Stereochrist (eredetileg Supernatural) 2002-ben alakult a magyar doom-színtér vezető együttese, a Mood romjain. A lassan kultstátuszba kerülő gitáros, Hegyi Kolos és társai kissé eltávolodva a klasszikus dübörgős-elsöprős doom metáltól egy kicsit lazább, klasszikusabb, rockosabb irányt vettek.

Aztán hosszabb szünet után, nagyjából két éve Hegyi Kolos és Makó Dávid újra egymásra találtak, és ha nem is teljes gázon, de tolják a bandát. Közben a Sedative Bangből és a Sunday Fury-ból ismert Herczeg László is beszállt a zenekarba. Kijelenthetjük, hogy régen nem volt ennyire erős a zenekar élőben. Nincs túlpörgetve a dolog, hiszen mindenkinek van más elfoglaltsága a Stereochrist mellett, de egy-egy külföldi, illetve hazai koncert belefér. Idén a szeptember 30-i koncerten kívül nem várható Stereochrist buli a fővárosban.

A zenekar tagjai:

Makó Dávid: ének

Hegyi Kolos: gitár

Herczeg László: gitár

Megyesi Balázs: basszusgitár

Binder Gáspár: dob

Lemezek:

Dead Liver Blues, 2004

Live Like a Man (Die As a God), 2006

III, 2010

 

 

IGOR

Családközpontú sludge-core. Az [ИГОР]-t 1996-ban, Jászberényben alapította Ördög „Ördi” Gábor és a Szabó testvérek: Szabó „MRC” Márton és Szabó „Pó bácsi” Péter, akkor még BUSMaN. néven. Az évek során a következő zenekarokban szintén játszottak a tagok: HAW, Red Line Offside, Something Against You, Falcongate, Schizoid, Warpigs, Yellojack, Harvester, Locust On The Saddle. 10 évvel később Csala „Srég” Bertalan csatlakozásával IGOR-ra változott a zenekar neve, azonban pár év után visszaállt az eredeti felállás, és 2011 májusában elkészült az első hivatalos IGOR felvétel HE címmel, amely számos oldalon, fórumon kedvező kritikát kapott. A srácok élőben is igen aktívak: budapesti, vidéki fellépéseik vannak, és megkezdték a környező országok leigázását is. 2013 nyarán egy újabb 5 számos EP-vel jelentkeztek, amely a NA címet viseli.

A zenekar tagjai:

Szabó Márton: gitár, vokál

Szabó Péter: basszusgitár

Ördög Gábor: dob

 

 

Red Swamp

A Red Swamp zenéje a stoner-sludge-doom metál tengelyen mozog (hatások: Down, Lamb of God, Clutch, Pantera, Crowbar). Húzós, súlyos riffek, földbedöngölő groove-ok és változatos (dallamos és hörgős) énekek. 2015 tavaszán alakultak Budapesten, és 2015 őszén megnyerték az A38 Hajó Talentométer tehetségkutató metal elődöntőjét, majd az összetett döntőt is. Nyereményük egy indulócsomag lett (2000 km turnébusz szolgáltatás, A38 Hajó és Rockmaraton koncert, vidéki fellépések). Három dalt tartalmazó demó anyagukat több külföldi metál portál és rádió is átvette, első videoklipjüket 2016 márciusában jelentették meg Tiszassippi címmel.

A zenekar tagjai:

Kovács Gergely: ének

Bereczki Zoltan: gitár

Giba Nandor: gitár

Szabó Sándor: basszusgitár

Micskó Viktor: dob

 

Időpont: 2016. szeptember 30. péntek 20:00

Helyszín: A38 Hajó Koncertterem

További információk az esemény weboldalán.