Sör és bor a tanév első hétvégéjén - Socfest

Sör és bor a tanév első hétvégéjén

Olvasási idő: 3 perc

Senki sem veri ki a kezedből a rozéfröccsöt csak mert szeptember van! Összeszedtünk néhány érdekes programot az első (naptári) őszi hétvégére.

Bár szeptember elsejétől naptárilag már ősz van, nem kell keseregni. A nap még süt és a programok pedig még mindig a nyarat idézik.

DreherFeszt

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Dreher sörgyár területén a DreherFeszt. Idén is kóstolhatunk kifejezetten a fesztiválra főzött sörkülönlegességeket, mint például a már ismert Florál, a nyár újítása, a Mozaik komlós vagy a kifejezetten az alkalomra főzött csokis Bak. A kisszínpadon a Keret Bloggal közös Dreher Felfedező nevű tehetségkutatón jól szereplő bandák, míg a nagyszínpadon olyan fellépők játszanak, mint a Cloud 9+, a Punnany Massif, vagy az Intim Torna Illegál. Természetesen a gyártási folyamatokba is nyerhetünk némi betekintést.

Részletes információk

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Az ősz egyik slágerprogramja a borfesztivál, amelyek közül talán ez az első. Budafok nincs túl közel Pestről, cserébe a fesztivál szervezett transzferjáratot a Blaháról. A környékbeli pincészetek meglátogatása mellett gyerek és “felnőtt” koncerteket is meglátogathatunk, majd hajnal kettőig csapathatjuk a mulatozást. Fellép többek közt a Bagossy Brothers Company, a Mary Popkids, Dj. Bootsie és Infragandhi is.

Vegan Food Fest

Immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a növényi ételek ünnepe védjegyet viselő Vegan Food Fest, ahol az érdeklődök betekintést nyerhetnek azok izgalmas sokszínűségébe. A rendezvény egyik különlegessége, hogy mindegyik kiállító egy olyan étellel készül, amelyet csak a hétvégén lehet megkóstolni.

DunaPest fesztivál

A hétvégén ismét startol a Dunapest fesztivál

Rock On! Fest

Szeptember első hétvégéjén ismét tömény, erős program érkezik a Barba Negra Track-be, hiszen a hazai rock színe-java és egy nemzetközi zenekar lép majd fel. A fesztivál talán  legkülönlegesebb produkciója a P. Box lesz, hiszen ezúttal vendégként a zenekarral Koroknay Árpád mellett fellép Varga Miklós eredeti, alapító frontember is. Ebben a felállásban, két énekessel még nem volt látható a csapat!

Rock On! Fest 2017

Családi mozgásfesztivál

Rengeteg kipróbálható mozgásforma gyerekeknek, apukáknak, anyukáknak, nagyszülőknek, pároknak, egyedülállóknak és mindenkinek, aki szeretné magát jól érezni és mozogni egy jót! A rendezvény az Európai Sporthét beharangozó eseménye.

Nagy Budai Sörfesztivál

Budán, a Bikás parkban kerül megrendezésre a nyár egyik nagy sörünnepe. Több, mint 200 fajta hazai és nemzetközi sör kóstolható meg az eseményen. Kézműves sörudvar, nagyüzemi sörutca, egzotikus sörök kertje és még megannyi érdekesség kerül terítékre. Barátságos árakkal, street fooddal, egy hatalmas vidámparkkal, utcazenével és sváb élőzenével készülnek  a szervezők egész hétvégén. A helyszínt nagyon könnyű megközelíteni, ugyanis a 4-es metró közvetlenül a rendezvény szívébe érkezik. Több száz sörpaddal, kényelmes gumiszékekkel ér raklap bútorokkal készülnek a kényelemért.

DiákFeszt

Barátságos légkör, fiatal zenekarok, kreativitás, irodalom, slam poetry verseny, stand-up comedy, civil szervezetek, közéleti beszélgetéseek, közösségi programok, játékok, előadások és jótékonykodás egy teljesen újszerű fesztiválon! Hívd meg ismerőseidet, és gyertek el Magyarország első közösségi diákfesztiváljára!

Szomszédok Fesztivál Gazdagréten

Az 1987-ben indult kultikussá vált szappanopera idén lett 30 éves, így lelkes rajongói egy egész  napos fesztivállal tervezik megünnepelni e jeles évfordulót. Ha a programkiírás nem csal jelen lesznek az alkotók és a szereplők nagy része is. Vidám játékok, sok zene és a Szomszédok. Vasárnap, Gazdagréten

Kun Ünnep

A fesztivál célja, hogy a hagyományok mellett a Kiskunság és a Nagykunság településeinek jelenét, mai értékeit is bemutassuk. A rendezvényen számos „kun” település képviselteti majd magát, így első kézből szerezhettek információkat a látnivalókról, és más turisztikai érdekességekről. Megismerkedhettek a Kunság mezőgazdaságával a helyben előállított minőségi élelmiszerekkel, hungarikumokkal.

A Kun Ünnep mindkét napján múzeumi foglalkozásokkal, nemzeti parkok programjaival, színpadi produkciókkal, néptánccal, zenével, viselet és fegyverbemutatókkal várunk benneteket. A kisebbekre is gondoltunk! Meseelőadások, játszóház és izgalmas játékok is szerepelnek a programjaink között.

Budavári Könyvünnep

Ha sikerült elérned a maximumot sör/bor ügyileg a nyáron és egy kicsit csendesebb programmal zárnád a szezont, látogass el a Budavári Könyvünnepre! Péntektől szombatig megtelik a Szentháromság tér könyvekkel, szerzőkkel és irodalmi programokkal. A Facebook eseményt három napra szedték szét, szóval ha ráérsz valamelyik nap jelölj egy “ott leszek”-et az egyikre ezen az oldalon. A teljes program és egyéb részletek a konyvunnep.hu-n.