Szimfonik Live 4 - magyar nyelvű dalok - Socfest

Szimfonik Live 4 – magyar nyelvű dalok

Olvasási idő: 2 perc

Immár negyedszer rendezik meg a Szimfonik Live című koncertet. Szeptember 6-án szombaton, a közmédia napján ezúttal kizárólag magyar nyelvű dalok hangzanak el a népszerű hazai énekesek és az MR Szimfonikusok közös előadásában a Millenáris park közvetlen szomszédságában.

Közmédia-Nap-Fotókredit-Nagy-Zoltán-20130907-470-1024x653

fotó: MTVA

A produkció zenei szerkesztője Borcsik Attila “Izil”, zenei rendezői pedig a Balkan Fanatikból és Ákos zenekarából is ismert Lepés Gábor “Lepe”, valamint Subicz Gábor (ex-PASO). Utóbbi hangszerelési feladatokat is végez, akárcsak a produkció állandó karmestere, Balogh Sándor.

A páros produkciókban az előadók egymás dalát mutatják be átdolgozott és szimfonikus köntösben, valamint a párok nyolc közös számot is előadnak, egy-egy régi nagy magyar sláger feldolgozását. A Szimfonik Live házigazdája és műsorvezetője ismételten Buda Márton lesz.

A koncerten fellép Bocskor Bíborka (Magashegyi Underground), Marsalkó Dávid és Járai Márk (Halott Pénz), Pásztor Anna (Anna & the Barbies), a Mystery Gang, ByeAlex, Szabó Balázs, Ligeti György (We Are Rockstars, Zagar), Odett, Deniz, Yorgos (Balkan Fanatik), Papp Szabolcs (Supernem), Kéri András Columbo (Irie Maffia, Brains), Prieger Fanni (Anima Sound System), Kamau Makumi (Mary PopKids), Lovasi András (Kiscsillag) és Bérczesi Róbert.

Az MR Szimfonikusok mintegy ötventagú zenekarát Balogh Sándor vezényli, a kísérő beatzenekarban Ábrahám Zsolt (Heaven Street Seven) gitározik, Benkő Dávid “Mr P” (PASO) billentyűzik, Gátos Bálint (Váczi Eszter & Quartet) basszusgitározik, Benedek Tamás (Neo) pedig dobol. A koncertmester Oláh Vilmos lesz.

pappszabi-1024x682

fotó: MTVA

A szeptember 6-án elhangzó dalok közül szerdán már a harmadikat mutatja be a Petőfi Rádió. Papp Szabolcs a Brains Blazing című slágerét énekli magyarul, Yorgos és Deniz pedig közösen adja elő az Illés együttes Az utcán című számát. A szerdán debütáló harmadik dalt Bocskor Bíborka énekli, ami nem más, mint a Halott Pénz Ugyanúgy hallasz című dala.

Idén először fordul elő, hogy két alkalommal rendezik meg a Szimfonik Live-ot. A budapesti koncert előtt két héttel, augusztus 22-én a Kolozsvári Magyar Napok keretében négy zenekar játszik az MR Szimfonikusokkal: a PASO, a Heaven Street Seven, az Irie Maffia, valamint a Péterfy Bori & Love Band. A műsorban az elmúlt három évben elhangzott dalok szerepelnek majd, kiegészülve olyan számokkal, amelyeket még nem hallhatott a közönség szimfonikus változatban.

Ahogy Balogh Sándor karmester korábban fogalmazott, a Szimfonik Live célja, hogy a fiatalokat, akik a különböző könnyűzenei előadók rajongói, megpróbálják kicsit a klasszikus zenei koncerttermek felé terelni, színesebbé téve ezzel zenei ízlésüket.

A Szimfonik Live próbái augusztus végén kezdődnek a Magyar Rádió 6-os stúdiójában. A szeptember 6-i koncertet rögzítik, és egy későbbi időpontban látható is lesz a közmédia valamelyik televíziócsatornáján, illetve meghallgathatjuk majd a Petőfi Rádióban is.