Végre nyit a Park! - Socfest

Végre nyit a Park!

Olvasási idő: 2 perc

Lehet mondani, hogy a korábbiakhoz képest egy hetes késéssel, de május első hétvégéjén végre kinyit a Budapest Park. A nyitóbulit a Margaret Island prezentálja, de nem maradhat ki a jóból a Punnany sem. Vasárnap pedig Fábián Julira emlékezhetünk.

Bátran állíthatjuk, hogy a Budapest Park a város egyik legjobb szabadtéri szórakozóhelye. A nem is olyan apró konténervárosban minden megtalálható, ami egy jó bulihoz elengedhetetlen. Május 3-ától pedig újra megnyitja kapuit és várhatóan szeptember végéig nem is állnak meg.

Nyitónap – Margaret Island

Majdnem napra pontosan egy éve hatalmas csinnadratta közepette ünnepelték a harmadik születésnapjukat, a direkt erre a napra megnagyobbított színpad deszkáin ugrálva. Azóta eltelt egy év, készül az új album, amiről a legfrissebb dalt épp május elsején mutatta be a zenekar.

A hangulatot a The Carbonfools fokozza 19:00-től, majd nyolc után nem sokkal Lábas Vikiék csapnak a húrok közé.

Tankcsapda

A Parkba 2014 óta először visszatérő debreceni zenekar Lukács Laci 50. születésnapját ünnepli. A frontember kedvenc számait és remélhetően az elmúlt években megszokott látványos kemény rockkoncertet kapunk.

Vendégük a Charlie fia, Horváth Ákos  alapította Stardust zenekar lesz, akik nemrég mutatták be új videójukat.

Neonhullám: Budapest Vice

A Neonhullám csapata a Budapest Parkkal együttműködve létrehozta a Budapest Vice sorozatot. A 80-as évek hangulatát idéző, neonszínekben úszó szintizenével megelevenedik a VHS korszak, dagadhat a mellszőr, jöhetnek az aviator napszemüvegek és a bőrkabátok. A Neonhullám dj-k zenei palettája a 80-as évek közel sem kínos számaitól napjaink synthwave slágereig terjed.

Punnany Massif

Az idén 15 éves Punnany Massif szokásához híven a Parkban nyitja a nyári szezont. A szokásos évi háromból az első koncert lesz a szombati, ahol az új PMXV névre hallgató album lemezbemutatóját tartják. Ezen az albumoon az elmúlt 15 év legpunnanysabb 15 számát kaptuk újrahangszerelve, kicsit átdolgozva. Hasonlóan ahhoz, ahogy mostanában játsszák őket a srácok.

Vendég a hiperaktív szubpopzenekar, a Tej, akik első lemeze, a Pénztelenség Sikertelenség Csillogás felkerült a legtöbb zenei blog 2017 éves listájára, és így fogalmazzák meg ars poeticájukat:

“ha nem az érdekel, mi van a városban, hanem az, hogy mi van benned, hallgass Tejet.”

Random trip – Fábián Juli emlékkoncert

A nyitóhétvége záróeseményeként május 6-án vasárnap nagyszabású koncerten emlékeznek a tavalyi év végén tragikusan fiatalon elhunyt énekesnőre, Fábián Julira.

A emlékesten először a Gyárfás István Trió és vendégei játszanak, közreműködik Berki Tamás és Molnár Enikő.

A Random Trip produkciója a második rész lesz, a Julihoz közelálló dalokat fogjuk előadni, ezekre improvizálunk, mások mellett MC Kemonnal, Vitáris Ivánnal, Judie Jay-jel, Tátrai Tiborral és Dés Lászlóval”. – mondta Delov Jávor.

A záró, kiemelt blokkban pedig az énekesnő utolsó és legsikeresebb formációja, a Fábián Juli & Zoohacker zenekar játszik; a szólista énekesek között lesz Palya Bea, Tóth Vera, Wolf Kati, Micheller Myrtill, Jónás Vera, Mező Misi, Carl Avory, Big John Whitfield és Horányi Juli.

Nemes a cél

A május 6-i emlékkoncert bevételét jótékony célra fordítják: a Fábián Juli Alapítvány olyan zenészeket fog támogatni, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni, alkotni, dolgozni.