Zenés hétvégénk lesz - Socfest

Zenés hétvégénk lesz

Olvasási idő: 2 perc

Október első hétvégéjén a legnagyobb főszerepet a zene kapja. A Budapest Music Expo-t, valamint a Budapest Ritmo-t is most rendezik meg, startol a Cafe Budapest nevű hagyományos kortárs művészeti fesztivál, és még sok izgalmas program várja az érdeklődőket. Görgess le a részletekért!

Budapest Music Expo

Az anno Hangfoglalás néven futó kis zenei esemény mára egy teljes körű expóvá nőtte ki magát. Rengeteg hangszerforgalmazó állít ki kipróbálható hangszereket, de az elektronikus vonal iránt érdeklődő látogatók is tesztelhetnek mindenféle hangkeltésre alkalmas kütyüt. Lesznek továbbá zenei fellépők és termékbemutatók is – természetesen nem teleshopos, hanem pl. jazz zene Yamaha eszközökön. A programról bővebben korábbi cikkünkből tájékozódhatsz:

Idén lesz a legnagyobb a Budapest Music Expo

Budapest Ritmo

Hangveto és a szintén hétvégén induló CAFe Budapest által bemutatott fesztivál, hagyományainak megfelelően, igyekszik összehozni és elsőként bemutatni a legjobb magyar és külföldi előadók közös produkcióit. Legutóbbi cikkünkben részletesen írunk a produkciókról:

Pénteken rajtol a Ritmo

Természetesen nem hagyhatjuk szó nélkül a CAFé Budapestet, ami október 6-án kezdődik és bő két héten keresztül szolgálja a kortárs művészetek iránt érdeklődők szórakoztatását. Részletes program a https://cafebudapestfest.hu/ oldalon.

Oktoberfest

Ha október, akkor pedig Oktoberfest Budapesten! A nagy múltú bajor sörfesztivál hazai másolata, az immár 5. alkalommal megrendezésre kerülő esemény idén a Kincsem parkba költözött. Rengeteg helyszínen még több sörpad várja a kilátogatókat. A legnagyobb fellépők a Ladánybene 27 és a Beatrice lesz, de a program szerint több sátorban hajnalig tart majd a mulatozás. Sőt, a helyszín miatt lóversenyt is lehet nézni és természetesen fogadni rájuk. Részletek a Facebook eseményen.

Metallica, Rammstein, Korn, Opeth, Deftones, Avenged Sevenfold, Slipknot és Entombed 2017-ben ugyanazon fesztiválon? Ez a felhozatal nyilvánvalóan a sci-fi kategóriába tartozna. De szerencsére léteznek tribute zenekarok, akik el tudják hozni ezeknek a gigászoknak a legjobb dalait akár egy estére egy klubba. A Scary Guys, a Rammsturm, a Grain, a DiamondEyes, a Slipchaos és a Wolverine Blues Brothers, és sok más hazai alakulat jóvoltából mindez valóra válik a Fucktoberfesten a Dürer Kertben október 6-án.

Sátorfeszt

A négynapos programsorozat keretében szukoti városfelfedező barangolásokkal, kiállításokkal, koncerttel, filmvetítésekkel, workshopokkal, gyerekprogrammal, különleges szukoti stand-up és slam poetry produkciókkal is várják az érdeklődőket.

Szukot ünnepe arra az időszakra emlékeztet, amikor az Egyiptomból Izraelbe való sivatagi vándorlás során a zsidók sátrakban laktak és az isteni gondviselés tartotta őket életben. Évszázadokon át több vidám vallási szertartás, sok ének és tánc kísérte az örömünnepet. Ezúttal sokszínű kulturális és közösségi programokkal várjuk sátrainkba a látogatókat Budapest belvárosában.