Top5 online vagy cross-platform program - Socfest

Top5 online vagy cross-platform program

Olvasási idő: 3 perc

Nagyon gyakran kell számítógépen dolgoznunk és nagyon sokféle gép elé kerülhetünk: Iphone, Androidos okostelefon, munkahelyi/ iskolai PC vagy otthoni laptop. Szerencsére van pár ingyenes program, ami vagy többféle operációs rendszeren is fut (cross-platform), vagy le se kell tölteni. Egy felhőtárolóval összekötve őket bármelyik számítógép előtt folytathatjuk a munkát.

Google Docs

A Google Docs a legjobb dokumentumszerkesztő programcsomag, ha le akarjuk váltani az Microsoft Office-t. Egy böngésző vagy Androidos app segítségével érhető el és minden leütést egyből ment. Ha egy hirtelen áramszünet vagy akkumulátor lemerülés közbejön biztos nem lesz gond. Ha munka közben az internet szakadozik, a Google Docs nem áll le, hanem vár és amint lehet ment.

Minden szerkesztési lehetőséget megtalálunk, amire a hétköznapok során szükségünk lehet, de kiegészítőkkel is lehet tunningolni a felületet.

googledocs

Mindmup

A Mindmup egy „gondolattérkép” készítő program, ami letöltés nélkül a böngészőn fut, még az okostelefonok esetében is. A gondolattérkép rövid szövegek összekötése logikus módon, hogy könnyebben következtessünk és találjunk összefüggéseket. Ha az életben egy bonyolult probléma, vagy munkahelyi projekt előtt állsz, csak nyisd meg a Mindmup oldalát és ábrázold vizuálisan a szituációt.

A kész ábrákat letölthetjük, a Google Drive-ra küldhetjük, vagy ha előfizetünk a szoftware saját tárolóján is elmenthetjük.

mindmup

Pixlr

A Pixlr egy képszerkesztő program, ami megtalálható a Windows Store-on, Google Play-en, ITunes-on, hagyományos Windows programként és böngészős változatban is. A felület nem a Photoshop szintjét hozza, viszont tele van színes effektekkel, amit bármelyik álművész- instagramőrült megirigyelne.

Előfizethetünk a Pixlr prémium változatára, de úgy tapasztaltam, hogy ingyen is rengeteg szűrőhöz, kerethez és matricához hozzáférhetünk.

pixlr

Canva

Mindannyian láttunk már olyan képeket a Facebookon, amin egy túl világosra állított fotó előtt egy közhelyes idézet van kiírva egy nagyon jópofa betűstílussal. A Canva segítségével ilyen képeket, de még Facebook borítóképeket, szórólapokat, ekönyveket és magazinokat is készíthetünk. Kis munkával is profinak tűnő eredményt érhetünk el és akár jó minőségű, ipari nyomtatásra kész formátumot is menthetünk.

A Canva prémium lehetőségként vizuális elemeket kínál, egy dollárért darabját, viszont mivel feltölthetünk saját fotókat és találunk bőven ingyeneseket is, ezzel nem kell foglalkoznunk.

canva

Google Keep

A Google Keep egy jegyzetkészítő/feladatlista program, ami a böngészőn, Google Play-en és ITunes-on is elérhető. A jegyzeteket címkékkel csoportosíthatjuk és színt is adhatunk nekik, így még ha több száz dolgot is felírtunk, könnyen megtalálunk mindent a felületen, illetve időzített emlékeztetőket is kérhetünk. Természetesen minden módosítást egyből elment és szinkronizál a többi eszközünkkel, amin használjuk.

keep