A kocka el van vetve - Socfest

A kocka el van vetve

Olvasási idő: 2 perc

Mi történik akkor, ha az ember nincs 100%-ig megelégedve a karácsonyra kapott legó járgányával? A két ünnep között  kollégáival karöltve elkezdenek dolgozni egy okos megoldáson, amelynek eredményeképp napvilágot lát a SmartBrick (SBrick) nevet viselő szuperkocka.

TBs_20140724_1b

De miről is van szó pontosan? Ez egy okostelefonnal irányítható távvezérlő, amelyet a Vengit Kft. berkein belül fejlesztettek ki. Az SBrick kompatibilis az összes Power Functions Motorral, ezáltal a lehetőségek gyakorlatilag végtelenek, és ami miatt igazán nagy dobás, az egyrészt, hogy a jelenleg kapható vezérlőknél sokkalta hatékonyabb – köszönhetően a Bluetooth technológiának – hisz akár 100 méteres távolságból is könnyedén irányíthatjuk a járművet.

Másrészt pedig, az okostelefonos alkalmazással összesen 16 SBrick vezérelhető, ami nem kis dolog, akárhonnan is nézzük, hisz természetesen nem csak annyiról van szó, hogy az autóval előre-hátra tudunk menni, valamint kanyarodni vagyunk képesek, hanem adott esetben 64 funkciót lehet irányítani vele, az indexeléstől kezdve, a kotrógépek markolókanalának emelésén és döntésén át a vonatsínek váltókarjáig bezárólag.

maxresdefaults

A szükséges, irányító alkalmazást – ami mindhárom nagy platformra (iOS-re, Androidra és Windows Phone-ra) is elkészül majd -, a felhasználó saját ízlésének megfelelően személyre szabhatja.

Jelenleg csak pár (közel 30 darab) prototípus van készen, amivel a csapat a teszteléseket végzi. A Vengit elkötelezett abban, hogy a lehető legjobbat hozza a ki termékből, így ennek a kockamennyiségnek egy jelentős része a nemzetközi tesztelőknél található meg jelenleg.

maxresdefault

A gyártáshoz szükséges összeget a Kickstarter.com-on, egy közösségi finanszírozó oldalon gyűjtik a lelkes támogatóktól. Még bő egy hét van hátra, és a pénz kétharmada már összejött, ami arra enged következtetni, hogy tényleg olyasmit alkotott ez a csapat, amiben az emberek nagyon sok fantáziát látnak.

Aki támogatná a projektet, itt megteheti.

A Brickről és az alkalmazásról bővebben itt lehet olvasni.

A kérdéseket, véleményeket, javaslatokat pedig örömmel fogadják a social.sbrick.com oldalon.