Utolsó Tribute Showját adja Ganxsta - Socfest

Utolsó Tribute Showját adja Ganxsta

Olvasási idő: < 1 perc

Idén 20 éve, hogy az ország Döglegye elindította a  Ganxsta Zolee és a Kartel formációt. Az ünnepi év első felének fő csapásvonalát a vendégelőadókkal tarkított Ganxsta Tribute- koncertsorozat adta, amit a zenekar a Barba Negra Track-ben búcsúztat szeptember 5-én.

Ahogyan az elmúlt 19, úgy a jubileumi, 2015-ös év igen mozgalmasra sikerült, de a java még csak most jön. A Ganxsta Tribute feldolgozásalbum – amin a kortárs hazai könnyűzene olyan alakjai tisztelegtek egy-egy feldolgozással többek között mint a Brains, a Hősök vagy a Quimby – túl az ötezer eladott példányon immár platinalemezzé érett, a Tribute-koncert sorozat pedig elérkezett az utolsó nagy dobásához.

Amikor kitaláltuk, hogy a 20 éves évfordulóhoz kapcsolódó lemezen 20 előadó dolgozza fel 20 dalunkat, kiderült, hogy az egész hazai kortárs zenei szakma valahol a lelke mélyén Kartel-rajongó. Mindenki első szóra igent mondott, az eredmény pedig magáért beszél. – emlékezett vissza Zolee.

A gengszterrap hazai piacvezető formációja az utolsó show-n minden olyan közreműködőt hadrendbe állít, akit csak lehet. A közreműködők közül biztosan ott lesz az Uzipov, Siska Finuccsi, a punnany massif, Saiid (Akkezdet Phia), az Alma Együttes, Lukács  Levi Levi a Brainsből, és a producer, a kezdetektől a Kartellel dolgozó aranykezű szakember, Pierrot. Az este két extra színész fellépője az Eric Cartman hangjaként kultikussá vált Csőre Gábor, és a standup világából is ismerhető Janklovics Péter lesz.

Döglégy 50!

A Last Ganxsta Tribute Show után a csapat bukófordulóval kanyarodik rá a következő évre, hiszen Döglégy tábornok januárban ünnepli 50. születésnapját. Ez alkalommal még idén novemberben kerül a boltokba a „Döglégy a világ körül”  című könyv, amiben az ország ,,fasza gyereke” a maga szókimondó stílusában mesél punkról, hip-hopról, fociról, hokiról, Argentínáról és arról, hogyan keveredett véres tüntetések és rendőri leszámolások közepébe. Eközben természetesen a Kartel sem szünetel, az új dalok írása mellett folyamatos klubturnén lesz látható a zenekar.