Ha nem tudsz nekikezdeni semminek

Olvasási idő: 2 perc

Folyamatosan el vagyunk halmozva teendőkkel, és ezekben a szürke őszi napokban nagyon könnyű egyszerűen csak feladni és mindent halogatni. Tudjuk, hogy jobb túlesni a feladatokon, de az agyunk sorra találja ki a jobbnál jobb menekülési módszereket. Ha nem sikerül nekiülni a melónak, remélem segít ez a pár tipp.

Life RPG

Life RPGA gamerek számára a napi teendők egy nagy falat jelentenek a várva- várt virtuális kalandozás előtt. A Life RPG ingyenes app segít a valóságot és a játékot egyesíteni. Írd be a programba a feladataid, és ha készen vagy valamivel jutalmat kapsz. Ez nem egy nagyon látványos és életet megváltó app, de nagyon ötletes és megér egy próbát.

Mozgás

Nem kell feltétlenül kemény sportolásra gondolnod. Sose felejtsd el, hogy a tested állapota is befolyásolja a szellemi hangulatod. Ha ez nem így lenne, betegen is röhögve állnánk neki egy több oldalas esszének. Ha nagyon nem megy valamilyen feladat csak állj fel és nyújtózz egy kicsit, sétálj egy nagyot vagy irány a futópálya. Ez nem csak felfrissít, de amíg nem a monitor előtt görcsölsz biztos lesz pár jó ötleted.

Jutalom

Az embert leginkább a jutalom motiválja. Ígérd meg magadnak, hogyha valamivel kész leszel, megleped magad valamivel. Ez lehet egy óra lustálkodás vagy valami finomság, a lényeg, hogy egy kicsit átprogramozod a lelkiismereted, hisz magadat csak nem akarod átverni.

Ha egy hosszú szöveggel kell megbirkóznod, szórj pár darab cukorkát a könyvre. Ha eléred az adott sort, tiéd az édesség.

Ha egy hosszú szöveggel kell megbirkóznod, szórj pár darab cukorkát a könyvre. Ha eléred az adott sort, tiéd az édesség.

Bontsd szét apró darabokra

Az agyunk ma már képtelen egy dologra hosszú időn keresztül figyelni, de jobban megy több, kisebb feladat elvégzése egyszerre. Egy beadandó esetén, legyen külön pont a források gyűjtése, bevezető írás és úgy általában minden fejezet, illetve a többi teendőd is darabold fel. Ha valamivel kész vagy, kezdj bele egy pontba egy másik feladatból, vagy tarts szünetet.

Végül…

Egy nagy levegő, határozd el magad és legalább egy sort írj le, egy-két kattintáson legyél túl. Ha nagyon kerülünk egy feladatok képesek vagyunk nagyobbnak látni, mint amilyen. Ha egyszer sikerül beindítani a motort gyorsan menni fog minden. Ne felejts el egy kellemes, vidám zenét hallgatni munka közben, mert az is segít megtartani a lendületet.