A Parkban még nyár van! - Socfest

A Parkban még nyár van!

Olvasási idő: 5 perc

A Budapest Park nyáron a főváros fesztiválközpontja: a honi pop-rock krémje itt ünnepelte lemezbemutatóját, születésnapját vagy éppen búcsúzott közönségétől, s a legtöbb külföldi fellépő is itt örvendeztette meg hazai rajongóit a nyári szezon alatt. Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén szeptembertől sem áll meg az élet: egyedülálló koncertekkel és egy zárófesztivállal teszik fel a koronát az idei nyárra.

Vad_FruttikA Budapest Park immáron negyedik szezonját tapossa. Május óta a kicsik, a még kisebbek és a szüleik vehetik birtokba Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét minden első vasárnap, ahol kézműves foglalkozások, gyerekjóga, kendo bemutató, mondókás móka és gyerekzenekarok tesznek a gyerkőcök kedvére. Az idei utolsó Pöttömkertben a szüreti játékok lesznek a fókuszban, a kis cipő alá valót pedig Rutkai Bori bandája húzza majd.

Szó volt a korábbi sajtótájékoztatón arról, hogy nagy a hely és nehéz megtölteni, de a magyar pop-rock zene él és virul. Sorozatban 10-11.000-es fő látogat el a szórakozóhelyre minden buli alkalmával. További örömhír, hogy a Park április óta túllépte a 300 ezredik látogatót is. Sőt, a szeptember 4-ei Kiscsillag koncertre várható a Park eddigi történetének egymilliomodik látogatója is, akit egy 2016-os egész szezonos bérlettel ajándékoznak majd meg.

 Nyár elején a Budapest Parkban ünnepeltük meg a 10. születésnapunkat, most pedig a 10 évesek és 2 hónaposok leszünk. Ilyenkor mindig azt csináljuk, hogy a nyári koncertek dalait átválogatjuk, hogy minek volt sikere, plusz pár dalt még hozzárakunk és így lesz a line-up. Változatos programmal készülünk, például kifutással. Két gitáros elindul és megpróbálunk egyszerre megállni térden csúszva egymás mellett. – nyilatkozta Lecso a Kiscsillagból.

„Hány kép fér még bele a nyárba?” – kérdi a költő és a válaszért a Wellhello tér vissza a már biztosan teltházas fellépésével szeptember 10-én a Park színpadára, hogy ismét #elnöki bulit csapjanak, ahol csápolhatnak a selfie botok és villoghatnak a csókok insta effektekben. Szeptember 12-én a ’90-es évek egyik legnagyobb showmanje, a svájci DJ BoBo készül lenyűgözni a retro szerelmeseit, hazai sztárokkal kiegészülve és olyan aranylemezes slágerekkel felfegyverkezve az estére, mint a Freedom, a Somebody Dance With Me vagy a Love Is All Around.

Öt nagylemez után határozatlan időre a The Carbonfools úgy döntött, pihenőre vonul és leteszi a lantot, ám előtte a srácok egy hatalmas koncerttel köszönik meg rajongóiknak az elmúlt éveket, szeptember 16-án.

BP_S01Semmi sem a teljesítményen múlik, hanem hogy a zenekar szereti-e egymást, és erre most jöttem rá 8 év után. Zenekarként és egyénileg is sok nehéz helyzeten és rengeteg csodálatos élményen vagyunk túl. Mi szerencsésnek érezzük magunkat, hogy egy ilyen hosszú menetben folyamatosan aktívak és pozitívak maradtunk. Én az olyan temetéseket szeretem, ahol nem az elmúlást siratjuk, hanem örülünk, hogy részei lehettünk. Ebben a boldogságban szeretnénk elbúcsúztatni ezt a 8 évet, gyertek és ünnepeljetek velünk. – mondta Fehér Balázs

Szeptember 18-án az osztrák Parov Stelar Band, az electro-swing feltalálói érkeznek hozzánk egy teltház gyanús koncertre a „The Demon Dairies Tour” turnésorozattal, hogy végképp elkoptassák tánccipőnket. Szeptember 17-én a Brains zenekar itt tartja nyárzáró koncertjét.

BP_S02A Republic is a Parkban tartja 25 éves jubileumi koncertjét szeptember 19-én, ahol három órás ünnepi bulival tisztelegnek a múlt, a barátok, a rajongók és egymás előtt. A múltidézés mellett pedig felcsendül „Rajzoljunk Álmokat!” című dupla aranylemezes albumuk pár dala is. Az ingyenes koncertre már betelt a regisztráció.

Nagyon fontos a szeretet, az összetartozás, az erő, energia. Mióta újra játszunk, egyre többen jönnek el a koncertjeinkre. Kolozsvárott például 20.000 ember előtt léptünk fel. Nagyon furcsa Cipő nélkül, de 23 év munkáját visszük tovább. – mondta Patai Tamás és Boros Csaba a zenekar tagjai.

Máris elérkeztünk a Park záró hetéhez, ahol halk ajtóbecsukás helyett egy fergeteges bulival, a Kapuzárási Piknik Fesztivál-lal búcsúztathatjuk kedvenc szabadtéri szórakozóhelyünket négy napon át, szeptember 23 és 26 között. A nyár legnépszerűbb fesztiválzenekaraiból áll össze a Kapuzárási Piknik line-upja. Különleges látványt ígér a Halott Pénz pikniknyitó, teltház esélyes koncertjükre.

Egy zenekar életében a fesztiválszezon mindig fontos szerepet játszik. Az idei második parkos koncertünkre extra műsorral készülünk, hogy méltóképpen zárjuk le életünk eddigi legjobb nyarát. A fesztiválszezon lezárul, kezdődnek a klubkoncertek. Látványban és a dal terén is átvariáljuk kicsit a zenekart – újra hangszerelünk pár számot, más lesz a fénytechnika, új set-listtel készülünk és előzenekarnak meghívtuk a szintén pécsi Mongooz And The Magnet-et. – nyilatkozta Marsalkó Dávid és Járai Márk.

BP_S03Azonban a további napok is bővelkednek hallani- és látnivalóban: az idén kerek évfordulóját a Sziget nagyszínpadán ünneplő Irie Maffia szeptember 24-ei, család koncertjén például garantált az egész nézőteret megmozgató tánc és a magasba emelkedő kezek. A Kapuzárási Pikniken tartja 15. születésnapját a hiperkarma zenekar is.

2000. augusztus 5-én volt az első koncertünk a Sziget Fesztiválon. Úgy érzem, hogy ezzel a koncerttel nem csak a zenekar 15 éves fennállását ünnepeljük meg, hanem a zenekari tagok összeismerkedését és barátságunkét is, ami összetartott bennünket, még a legsötétebb időszakokban is. Sok próbát kiállt, főleg miattam, a mosolyszünetek után mindig helyreállítottuk és azt hiszem, mindannyiunk számára fontos barátság ez. Két órás koncerttel készülünk, 15 év alatt három albumot adtunk ki. nekem volt egy másik zenekarom is, a Biorobot, ahol megjelent egy album, arról is fogunk egy dalt játszani, amit a közönség szavazással dönthet el, hogy melyik legyen. Ezt a bulit inkább az emberi kapcsolatokra építjük, nem pedig mindenféle ajzószerrel ünnepelünk. – árulta el nekünk Bérczesi Róbert.

Az abszolút zárónapon pedig egy hamisítatlan Punnany Massif koncerttel enged minket útra Farkas Roland ”Wolfie”, Felcser Máté ”RendbenMan” és csapatuk, mellyel jó eséllyel ismét megtöltik Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét.

BP_S04Párhuzamot vonnék a Park és a Punnany evolúciója közt, hiszen együtt fejlődtünk velük mind nézőszámban, mind technikában. Hazai produkciók közül mi voltunk az elsők, akik idén teltházas bulit csináltak. Nagyon örülünk annak, hogy a rap műfajban megnőtt az igény a szövegcentrikus dalokra. A zenekar a héten kapta meg Pécs városvezetőségétől a Pro Communitate díjat, amivel nem szoktak csak úgy dobálózni. Most jelenik meg az új klipünk is – tudom, mindenki azt mondja az újra, hogy az lesz a legjobb, de ez most tényleg nagyon jó lesz. November végén európai turnéra indulunk, de előtte megállunk kicsit, és lezárjuk a nyarat. – büszkélkedett Wolfie.

A négynapos koncertdömpinget pedig – fesztiválhoz méltón – egy karszalagba sűrítve megkaphatod, de adott koncertre szóló napijegyek is lesznek a nyár utolsó fesztiválján. KPBP00Mert bár a naptár szerint már ősz van, a Budapest Parkban még közel egy hónapig nyári hangulat uralkodik, kiszakítva minden belépőt a hétköznapok karmából, a legjobb zenei aláfestéssel

Részletes programtábla:

2015.09.03. Modestep (UK), Cloud 9+
2015.09.04. Kiscsillag, Bagossy Brothers Company
2015.09.05. Quimby, Ék zenekar
2015.09.06. Pöttöm Kert
2015.09.10. Wellhello, Odett
2015.09.11. Magna Cum Laude, Elefánt
2015.09.12. Dj Bobo (CH), UFO, Dj Náksi, Dj André, Dj Dominique, Erős vs Spigiboy
2015.09.16. The Carbonfools, Soulclap Budapest
2015.09.17. Brains
2015.09.18. Parov Stelar (A), Passed
2015.09.19. Republic 25. jubileum
2015.09.23. Halott Pénz, Mongooz and the Magnet
2015.09.24. Irie Maffia, Fran Palermo
2015.09.25. #hiperkarma15, Szabó Benedek és a Galaxisok
2015.09.26. Punnany Massif