Süt a nap, nehogy szomorú légy! - Socfest

Süt a nap, nehogy szomorú légy!

Olvasási idő: 2 perc

A 2014-es Balaton Soundnak egyetlen napos nap jutott. Szombaton a fesztiválozók felvehették végre fürdőruhájukat, és csobbanhattak egyet a magyar tengerben. Az Irie Maffia, Sebastian Ingrosso és Wiz Khalifa léptek fel a Nagyszínpadon.

4gorbicz1A szombati napon végre nem a kopogó esőre ébredtünk, hanem a szokásos fülledt, izzasztó sátorra, amelyet a rendszeresen fesztiválozók már jól ismernek. Egy gyors, jéghideg zuhany után, nekiindultunk a partnak, hogy végre megáztassuk magunkat a magyar tengerben. A víz kellemes volt, de csak néhányan merészkedtek bele, a többség inkább a parton élvezte a nap jótékony, energetizáló hatását.

A Telekom Terasznál egyre többen próbálták ki a Teqball játékot, amely egyfajta fúziója a lábtengónak és a ping-pongnak. Mi még nem teljesen értjük, miért kellett ilyen típusú játékot kitalálni, miért nem érjük be, hogy egyszerűen csak rugdossuk a bőrt, de úgy tűnik sokan élvezték ezt az újítást. Szombaton még Görbicz Anita, kézilabdázó és férje Vincze Ottó, labdarúgó is versenyre kelt a Music FM délutáni roadshowjának műsorvezetőivel.

Eközben a Nagyszínpadon is elkezdődtek a koncertek, Nara warm upja utána a teljes Irie Maffia felvonult. A fesztivál során ők voltak az egyetlen magyar fellépők ezen a placcon, amit meg is háláltak egy remek koncerttel. Sorra jöttek a nagy slágerek, mint a Baszd fel a kéket, a Hands in the Air vagy a What’s My Name?!, és nem csak a magyar közönség, hanem számos külföldi is élvezte a délutáni muzsikát.

20Ezt követően jött Sebastian Ingrosso setje, akinek rajongói nagy számban lepték el a Soundot. Előkerültek a táblák, a korábbról ismert fallosz lufik, de egyre több bajuszt viselő lány is. Az őrület egyre inkább a tetőfokára hágott, nemcsak a partihangulat miatt, hanem mert kész jelmezversenyt láthattak a fellépők a közönségben. Találkozhattunk macival, unikornissal, csillám (szivárvány) lámával, de gladiátorokkal és apácákkal is. A show színpadi tűzijáték-effektekkel és konfettiágyúkkal zárult.

Végül az estét Wiz Khalifa zárta, aki hálát adott a nyugis időjárásért, és arra biztatott minket, hogy mindig legyünk olyan önfeledten boldogok, mint a Sound négy napja alatt. Mosolyogjunk és figyeljünk oda egymásra. Peace, na meg Smoke Weed – tanácsolta a rapper.

Az első és végül egyetlen száraz nap mindenkit nagyobb bulira ösztönzött. Lekerülhettek az esőkabátok és a gumicsizmák, bár itt-ott még kisebb pocsolyákba léphettünk, ha figyelmetlenek voltunk, vagy elsüllyedhettünk a sárban, de a szervezők igyekeztek felszántani, felhomokozni a legforgalmasabb útvonalakat, valamint a színpadok előtti területeket.