Zenei ínyencségek a Soundon - Socfest

Zenei ínyencségek a Soundon

Olvasási idő: < 1 perc

A most közzé tett, mindenki által ismert popzenei világsztárok mellett az egyedi hangzásvilágot, különleges számokat kereső gourmet-k is találnak megfelelő előadókat idén nyáron Zamárdiban. Ez is bizonyítja, hogy az elektronikus zene változatossága végtelen.

A világ egyik legfurcsább zenekarának tartott Crystal Castles absztrakt és elvarázsolt dalai igazán egyedi hangzásúak. Annak ellenére, hogy közelebb állnak a nyolcvanas évek New Wave noise és art rock zenekaraihoz, mint a kétezres évek partijaihoz, 2008-ban ők készítették el az évtized egyik legfontosabb lemezét. 2010-ben a Cure énekesével Robert Smith-szel közösen a Not In Love című slágerrel a pop slágerlistákon és a tánctéren egyaránt sikert arattak, nálunk sem lesz ez másképp.

A zenei gourmand kifejezés tökéletesen leírja Henrik Schwarz munkásságát. Berlin klubjainak egyik fő ízlésformáló DJ-je jazz zenekarokkal ugyanúgy dolgozik, mint az elektronikus zenei előadókkal, a legnevesebb jazz fesztiválokon éppen úgy otthon van, mint a legdurvább partykon. Egy biztos, a német főváros legérdekesebb zenei projektjeinek egyikére bulizhatunk idén a strandon.

A Belzebass név ördögi mélységű hangokat ígér nekünk, és a formáció két őrült olasz tagja, Michele és Riccardo nem is hagyja csalódni a hallgatót. Nekik tminden jöhet, csak durva legyen, metal, techno, hardcore, nu rave, minden hozzávalót összekevernek egy igazán zúzós elektro trash partihoz.

Érdekes csengések, bongások, sípolások jellemzik a kanadai Fairmont munkásságat. Eredeti nevén Jake Fairley a hetvenes és nyolcvanas évek elektronikus hangzásának és kütyüjeinek megszállottja. Nem meglepő, hogy szettjeiben a fenti két évtized zenéje találkozik a modern electro és techno hangmintákkal. Fairmont mindebből különleges stílusérzékkel kever egyedi hangulatú parti zenét.

A Berlinben élő svéd Jan Blomqvist különlegessége többek között abban rejlik, hogy eredetileg Hexenhaus néven grunge együttesekben basszusgitározott, valamint dalokat szerzett. A jelenleg DJ-zéssel foglalkozó művész remekül egyesíti a svéd popzenés stílust a német főváros minimal színterének hangzásával.