Bimbózó Budapesti Tavaszi Fesztivál - Socfest

Bimbózó Budapesti Tavaszi Fesztivál

Olvasási idő: < 1 perc

carmencortes

Beköszönt a tavasz, amellyel egy időben az idei fesztiválok is elejüket veszik. A téli álom után kezdhetünk ráhangolódni a Budapesti Tavaszi Fesztiválra, komolyzenei programokkal ébredezve március 22. és április 7. között.

A főváros világviszonylatban is évek óta népszerű összművészeti fesztiválja az idei kínálatával is hozza a korábbi, magas színvonalat. Már a fesztivál nyitónapján megcsodálhatjuk a spanyol flamenco táncost, Carmen Cortés-t a Thália Színházban. A komolyzenét kedvelők pedig a Művészetek Palotája Hangversenytermében hallgathatják meg Handel egyik oratóriumát az Il Giardino Armonico felállás előadásában.

Az idei program is bővelkedik külföldi fellépőkben. A színes kínálatban szerepel a Collegium Vocale Gent Philippe Herreweghe vezényletével, Christoph Prégardien és a Le Concert Lorrain, Patricia Petibon és a Münchener Kammerorchester, Joshua Bell és az Academy of St Martin in the Fields, Marc Minkowski és a Les Musiciens du Louvre Grenoble.

Magyar fellépők is tarkítják azonban a palettát, többek között hallhatjuk a 100 tagú cigányzenekart, Malek Andreát a Budapest Jazz Orchestrával, Baráti Kristóf hegedűművészt, Várdai István csellista és Várjon Dénes zongorista társaságában, valamint Snétberger Ferencet Richard Bona kameruni basszusgitárossal.