Bulizz a malom tövében! - Socfest

Bulizz a malom tövében!

Olvasási idő: 2 perc

Második alkalommal rendezik meg a Malomfesztivált a vajdasági Magyarkanizsához tartozó Oromon augusztus 20. és 22. között. A rendezvényen fellép többek közt az Akkezdet Phiai, a Bohemian Betyars, a Brasnyó Antal-Csoóri Sándor duó, a Lábos Electric Orchestra és számos fellépő Magyarországról, Szerbiából de Horvátországból is.

malomfeszt_alloA zenei programban mind a kortárs, mind hagyományőrző vonal megtalálható. A nevesebb előadókon kívül helyi és regionális, kezdő és ismertebb együttesek is fellépnek a malom tövében. Az Uprize, a Fingerbang, a Lábos Electric Orhestra, a Smokey Monday Crew, Akkezdet Phiai, a Vlasta Popić, Faktor X,  Brasnyó Antal és Csoóri Sándor, az Artan Lili, a Bohemian Betyars, Panda Trio – ők mind hallhatók lesznek a háromnapos fesztiválon.

Augusztus 21-én, pénteken rendezik meg az első helyi slam poetry versenyt, MalomSlam elnevezéssel. A verseny központi témája Város vs. Vidék, jelentkezni a malomslam@gmail.com címen lehet legkésőbb augusztus 16-ig.

A fesztiválhoz kapcsolódó workshopok augusztus 17-től augusztus 21-ig tartanak, A műhelymunkák egyik fő célja az, hogy felhívják a figyelmet az oromi malom építészeti hagyományaira. A rendezvényen zajló tevékenységek a malom környezetének szépítésére, a malom jelenségére koncentrálnak – merítve a környezeti adottságokból és a malomhoz kötődő szimbólumvilágból (kenyér, búza, harmónia a természettel).

A Malomfesztiválról további részleteket a honlapjukon, illetve facebook oldalukon olvashattok.

A Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület egy éve, 2014 augusztusában alakult azzal a céllal, hogy a Malomfesztiválból egy hosszútávon is működőképes, jövőbetekintő összművészeti, nemzetközi szinten együttműködő  rendezvényt hozzon létre, amely szorgalmazza az alternatív kifejezésmódok ápolását, a toleranciát, a hagyományápolást és az új hagyományok megteremtését.

malomfesztival2015_terkep