Classical Fusion feat. Žagar - Socfest

Classical Fusion feat. Žagar

Olvasási idő: 2 perc

Megvan az előnye, ha a klasszikus zene és a Porsche név találkozik egy remek kortárs fesztiválon. Ma este a Várkert Bazárban egy igen különleges fellépésnek lehetünk tanúi.

A CAFE Budapest oltalma alatt, a Porsche Classic támogatásával látható és hallható ma a Classical Fusion feat. Žagar formációja.

Aki Žagart és a munkáit jól ismeri, már jól tudhatja mit kaphat tőle. Változatos és megújulni képes zenész, aki az igényesen prezentált elektronikus zene jeles hazai képviselője.
Mindez igaz a többiekre is. A Jazzical Trio zeneszerző zongoristája, Káel Norbert a klasszikus zenét egyesíti a jazzel. Érzékenysége segítségével remekül árnyalt, igazán újszerű, finom  hangzásban szólalnak meg a darabok.

Fejes Krisztina zongoraművész is közreműködik, s személyével emeli az est fényét, hiszen repertoárjában a klasszikus zene gyermekkora óta jelen van.

A fellépők kivételes összeállítással készülnek az estre, olyan klasszikus alkotók darabjaiból válogatnak, mint,  J. S. Bach, Liszt, Satie és Sosztakovics. Mindemellett még Bartók szerepel,  akinek éppen idén ünneplik születésének 135. évfordulóját, s alkotásai gyakran kapnak szerepet a mostani fesztivál keretein belül is.

Szerintük:

A kezdeményezés egyedülálló, a műsor fókuszában a változás, az átalakulás áll. A „perfection”-t, vagyis a tökéletességet a koncert során felcsendülő klasszikus alapművek jelentik, az „evolution” kifejezés a program kortárs szemléletére vonatkozik.

A koncepció szerint az előadás hármas részekre tagolódik, amelynek elején mindig a mű zongoraátirata szerepel. Ebből bontakozik ki a sodró lendületű jazzes változat, amelyet a harmadik részben az elektronikus zene eszközeivel definiálnak újra.

Maga a fesztivál október 23-ig tart. További  programokról, érdekességekről ITT , a Cafe Budapest oldalán tájékozódhatnak, akik nyitottak az igényes kulturális események iránt.

Érdemes körülnézni, hiszen még számos, sokszínű programra van lehetőség a következő napokban is eljutni.

 

Fejes Krisztina (Fotó: www.krisztina-fejes.com)

Jazzical Trio (Fotó: www.zeneszmagazin.hu)

Jazzical Trio (Fotó: www.zeneszmagazin.hu)

 

 

 

 

 

 

 

Az est helyszíne: Várkert Bazár- Rendezvényterem, 2017.október 17., 20:00

Közreműködik: Fejes Krisztina, Jazzical Trio, Žagar

A trió tagjai:
Káel Norbert – zongora, Oláh Péter – nagybőgő, Lakatos András – dob
A Žagar tagjai:
Zságer Balázs – ének, billentyűs hangszerek, elektronika, George Ligeti – ének, gitár, Zságer-Varga Ákos – basszusgitár, Lázár Tibor – dobok, ütőhangszerek, DJ Bootsie – scratch
Rendező:
Böhm György
Támogatók:
Porsche Centrum Budapest