Különleges színházi előadások a Café Budapesten - Socfest

Különleges színházi előadások a Café Budapesten

Olvasási idő: < 1 perc

Mint azt a korábbi bejegyzésünkben olvashattátok, hamarosan kezdetét veszi a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelynek keretein belül 59 esemény valósul meg, 41 helyszínen. 8 ingyen látogatható.

Hotel Pro Forma

Több színházi performanszot láthat a közönség. Ezek közül kiemelkedő a Dán Kulturális Intézet támogatásával érkező Hotel Pro Forma, amely a War Sum Up című manga operát adja elő. A társulat és a Lett Nemzeti Opera közös produkciója a japán nó színház hagyományait fejleszti kortárs operává. A vizuális színjátszás úttörőjének számító dán együttes a háború természetrajzát állítja színpadra.

A Thália Színházzal közös előadás az EMKE – volt egyszer egy kávéház… című zenés játék, Garaczi László munkája.

“Kortárs mű ez abban az értelemben is, hogy az EMKE első korszakában, az első világháború ideje táján neves kortárs művészek vitatkoztak asztalainál. A zenés játék szereplői azonban a második világháború éveiből visszatekintve elevenítik meg a több idősíkon játszódó történetet.”

– mondta el a produkció rendezője, Bagó Bertalan. Az előadásban három színésznő és hat színész játszik kettős – illetve van, aki hármas – szerepet. A temesvári Csiky Gergely Állami Színház és a budapesti Forte Társulat koprodukcióban Ibsen Peer Gyntjét hozza el a Café Budapest közönségének.