Cervinus Művészeti Fesztivál - Socfest

Cervinus Művészeti Fesztivál

Olvasási idő: 2 perc

A szarvasi Vízi Színház nyári fesztiválja július 11-től két héten keresztül bearanyozza az életünket! A táncjátéktól, a musicalen és az egyedülálló felolvasószínházon át különleges színházi műfajok lesznek a VII. Cervinus Művészeti Fesztivál kínálatéban. A 14 nap tükrözni fogja a pezsgés, a színvonal, a közös kulturális együttlét élményét a víz felett.

A nyári művészeti fesztivál évről évre egyre több látogatót vonz Szarvasra, ami a gondosan összeállított, minden korosztály számára érdekes és értékes programoknak köszönhető. Dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teatrum művészeti igazgatónője a június 12-ei beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy a körösparti környezet tökéletesen passzoljon a színpadra kerülő művek témájához, így kéz a kézben járjon a szabadtéri amfiteatrum a darabok hangulatával. Éppen ezért, a romantikus helyszínen olyan romantikus témájú közönségsiker darabok, mint a Hotel Menthol és az Ármány és Szerelem musical változatai is műsorra kerülnek július közepén.

A fesztivál nagyszabású Musical Gálával indul, majd a Valahol Európában (musical), a Lili Bárónő(operett), az Éjféli mise (felolvasószínház), a külföldön és a legutóbb Budapesten, az Erkel Színházban is zajos sikert arató Csodaszarvas (musical) is többek között színpadon dobbant. Néptáncgálával ünneplik a Tessedik Néptáncegyüttes 50. Születésnapját, és igazi kuriózumként a zárónapon pedig a Drótos Jankó szlovák témájú táncszínházi előadása lesz megtekinthető.

Varga Viktor, a Cervinus Teatrum főrendezője a széles programkínálat bemutatása mellett Szarvas város és a színház kiváló kapcsolatáról is beszélt a sajtóeseményen, amely elengedhetetlen a sikeres, igényes munkához. Hozzátette, a társulat munkáját a jókedv, művészi szabadság és összetartás jellemzi.

A szervezők az idei évben is gondoltak a jótékonyságra. A VIP jegyekből befolyt összegekből hátrányos helyzetű családok gyermekeinek egész éves bérletet ajánlanak fel. Mottójuk és küldetésük egy gyermek boldogsága megfizethetetlen.