Dán szerelem és jazz: Budapesten a világhírű táncegyüttes - Socfest

Dán szerelem és jazz: Budapesten a világhírű táncegyüttes

Olvasási idő: 2 perc

Tánccal, szerelemmel és jazzel érkezik a Thália Színházba a Danish Dance Theatre április 3-án. A modern táncegyüttes Love Songs című produkciója nemzetközi sikerszéria után debütál a magyar fővárosban, mégpedig a hazai kulturális élet egyik legnagyobb rendezvényén, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

New York, Boston és Washington után Budapestre érkezik a Danish Dance Theatre Love Songs című produkciója. Dánia legnépszerűbb modern táncegyüttese hagyományos és kortárs elemeket is ötvöz előadásában, amelyet április 3-án tekinthet meg a magyar közönség a Thália Színházban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretén belül.

danish2

„Egyetlen témát, egyetlen gondolatot járunk körbe, azt variáljuk, hogy miként keressük egy életen át a szerelem érzését, miként kerülünk újra és újra komikus vagy tragikus, meghitt vagy olykor mocskos, emelkedett vagy giccses helyzetekbe” – idézi a fesztivál programfüzete Tim Rushton művészeti vezetőt. A szavak pedig nem pusztán üres frázisok: az együttes sorra zsebelte be a műfaj rangos elismeréseit az elmúlt években, ami nagyban köszönhető Rushton munkájának is. Mióta a szakember 2001-ben átvette a társulat irányítását, megnégyszereződött az együttes nézőinek száma, sőt, a Dániában elnyert díjak mellett Rushtont a Brit Birodalom Érdemrendjével is kitüntették.

A Love Songs a Danish Dance Theatre egyik legnépszerűbb produkciója. A hagyományos táncelőadás mellett jazzkoncertként és színházi előadásként is jellemezhetnénk, amely mindhárom műfaj kedvelőit igyekszik kiszolgálni. A világszínvonalú táncosok mellett a zenei élményért egy igazi profi, Caroline Henderson jazzénekesnő felel majd.

A Danish Dance Theatre számára nem új a nemzetközi szereplés, hiszen az elmúlt tíz évben többek között Egyiptomban, Kanadában, Ausztráliában, Kínában és az Egyesült Államokban is felléptek, nem beszélve az Európán átívelő turnéikról.

Az április 3-i, Thália Színházbeli előadásra 3500-tól 6500 Forintig válthatunk jegyet, az együttes egyéb előadásaira vonatkozó információkat pedig a Danis Dance Theatre honlapján találunk.