Akusztikus nappal nyitott az EFOTT - Socfest

Akusztikus nappal nyitott az EFOTT

Olvasási idő: 2 perc

Megnyitott az Egyetemek és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, ismét Velencén és ismét remek hangulatban. Az első, szám szerint a mínusz egyedik  napon a Cseh Tamás Programé és az akusztikus zenéjé volt a főszerep.

-1. nap

EFOTT bejárat

EFOTT bejárat

Július 11-én délután öt körül nyitotta meg a kapuit a fesztivál, idén először ez a mínusz egyedik napra esett. A bejutás továbbra sem gyorsult fel, cserébe kedd révén nem voltak olyan sokan. Rá egy órára már szólt is a muzsika. A strandon elhelyezett kisszínpadon Ív kezdte a zenélést, majd a Drastik Putto folyatta. Sokak, de főleg a két Cseh Tamás Program által is támogatott zenekar számára nem volt annyira kellemes a korai időpont, hiszen nagyon kevesen teljesítették ilyen rövid idő alatt a bejutás-sátorállítás-megérkezés hármast.

"Tiszta woodstocki hangulat" - Lábas Viki

“Tiszta woodstocki hangulat” – Lábas Viki

Őket a Szivák x Wagner szintén akusztikus produkciója követte, egyre növekvő nézőszámmal, bár legtöbben ennek a koncertnek a végére időzítették az érkezést, hogy a két legismertebb előadót meghallgassák. Előbb a Margaret Island húzta a talpalávalót. Látszott rajtuk, hogy nem áll tőlük távol ez a műfaj, hiszen ahogy Lábas Viki említette korábban, sok dalukat mutatták már be utcazenélés formájában. Nehezen ugyan, de nekik még a közönséget is sikerült megmozgatni.

Megmozdult a tömeg

Megmozdult a tömeg

A színpadi műsort végül a Punnany Massif zárta, akik igencsak meglepő produkciót hoztak össze. Lassabb és melankolikusabb volt egy-egy számuk, mások pedig egészen új és különleges hangszereléssel voltak hallhatók.

Tábortűz a fesztiválon

Tábortűz a fesztiválon

Az estét Hangácsi Márton műsora zárta ami már a tábortűz mellett volt hallgatható, amíg le nem szakadt az ég. Hiába, nincs igazán jó EFOTT eső nélkül. Reméljük hihetünk az előrejelzésnek és legközelebb csak szombaton számíthatunk némi záporra.

0. nap  -Dévényi Tibi bácsi napja

Természetesen a nulladik napon az EFOTT is takarékon pörög, bár az előrejelzések alapján a buli a tetőfokára fog hágni. Tibi bácsi hetvenedik születésnapjára összerántott nagyvolumenű fellépésével indul be úgy Isten igazából a buli. A sztár-lemezlovas a szokásosnak mondható szettjét kiegészítette egy órányi élő fellépéssel, melyben barátai, zenésztársai lesznek a segítségére. Fellép Betty Love és Náksi Attila (ex Soho Party), Bon-Bon, Szandi, Takáts Tamás, Groovehouse, Vincze Lilla és Mikler Roland.

De a buli nem csak ott, hanem a fesztivál több zenei helyszínén beindul. Többnyire itt is DJ-k lesznek akik húzzák a talpalávaló, kivéve a Muzsika Stage-t, ahol táncház és a megszokott nótakaraoke várja a mulatásra felkészült fesztiválozókat.