Izgalmas napközbeni programok az EFOTT-on - Socfest

Izgalmas napközbeni programok az EFOTT-on

Olvasási idő: 2 perc

Hogyan főznek a hírességek? Ki az a Wesser Patrik? Mennyire vagytok jók mondjuk kocsmasportokban, vagy épp a TV2 leendő műsorvezetőjeként? Néhány izgalmas EFOTT-program a zenén, sporton és turisztikán túl.

EFOTT Challenge

A fesztivál a közös játékok összekovácsoló erejének hirdetőjeként idén a házigazda Pécsi Tudományegyetemmel új aktivitást szervez. Ez a fajta próbatétel évek óta működik a Pécsi Egyetemi Napok keretein belül, de most megérkezik az EFOTT-ra. A vállalkozó kedvűek 4-6 fős csapatokat alakítva versenyezhetnek egymással sportos, funky és kocsma témakörű játékokban értékes nyereményekért. Jelentkezés és részletek a honlapon.

Crockodile Rock

12 évesen már túl van 250 fellépésen, bejárta a világot Amerikától Japánig, és fiatal kora ellenére több formáció tagjaként is helytállt már. Wesser Patrik 4 évesen kezdett dobleckéket venni, ma pedig a világ egyik legfiatalabb dobosaként, szólóban és csapatban egyaránt tevékenykedik. Zenekarával, a Crockodile Rockkal július 13-án vélhetően az EFOTT közönségét is meghódítja, így érdemes lesz már délután a színpad elé sietni.

Kommunikáló robotok

Miután a Facebook lehetővé tette, hogy úgynevezett chatbotokat hozzhassanak létre a fejlesztők, szinte adta magát a lehetőség, hogy egy gyors kommunikációs-asszisztenst állítson a fesztivál munkába. A bot segít a tájékozódásban és a legfontosabb információkkal, de mivel a lehetőségek száma szinte kimeríthetetlen, meglátjuk, hogy mit találnak még ki az elkövetkező hetekbe. A fesztiválozók pedig az apró, de annál okosabb TJbottal is találkozhatnak, amely az IBM open source oktatási projektjeként a mesterséges intelligencia alapjaival ismerteti meg az érdeklődőket.

Főzőcskéző zenészek

A Lidl látványkonyhában csütörtöktől vasárnapig kiderül, hogy egy-egy zenekar tagjai tudnak-e egyszerre főzni és énekelni. Olyan lesz ez, mint mikor otthon zenére, énekelve főzünk, csak itt a Cloud 9+, a Margaret Island, a The Biebers és az Ivan and the Parazol mutatja meg, hogy mire képes. A legbátrabbak pedig, ha minden jól sikerül, meg is kóstolhatják a zenekarok konyhai ámokfutásának eredményét.

Látványkonyha a 2016-os EFOTT-on

Látványkonyha a 2016-os EFOTT-on

Fesztiválozóból műsorvezető

Az idei EFOTT akár a karrierindítás első lépcsője is lehet. Nagy Réka, a TV2 fiatal műsorvezetője ugyanis a fesztiválon keresi majd a jövő képernyős arcait, a castingon legjobban teljesítők közül pedig valaki akár médiaösztöndíjat is nyerhet.