Nemzetközi EFOTT - Socfest

Nemzetközi EFOTT

Olvasási idő: < 1 perc

Ma hazánkban fesztivált szervezni nem tűnik túl bonyolultnak, legalábbis a darabszámok ezt igazolják. A sikeres fesztiválhoz viszont több kell annál, hogy meghívják a sztenderd fellépőgárdát. Talán ebből is fakad, hogy minden komolyabb, vagy magát annak tartó fesztivál nyit a külföldi előadók felé.

Az EFOTT sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a színes hazai programot meg kell fűszerezni néhány külföldi névvel. Ezt igazolja a korábbi évek tapasztalata is, hiszen az elmúlt pár alkalommal is álltak színpadra külföldi fellépők, ám mintha nem figyeltek volna a szervezők arra, hogy olyan neveket hozzanak, akik ritkán járnak errefelé.

Idén kiemelt név a Faithless, akik szombat este lépnek a nagyszínpadra egy Live PA & DJ set jellegű performansszal. Hosszas keresgélés után sem volt 100%-ig egyértelmű, hogy ez mit takar, de alig egy hónap múlva megnézhetjük. A brit zenekar talán az egyetlen olyan banda, aki nem “tegnap” járt Magyarországon (nem sikerült értelmes találatot kicsikarni a Google-ből, lehet tévedek). Rajtuk kívül élőzenei és külhoni fellépő a tengerentúli N.O.H.A., ám ők pár hónapja, a Zöld Pardon nyitó hétvégéjén zúztak, bár akinek kimaradt, most megnézheti élőben őket.

Dévényi Tibi bácsi által életre keltett retro-mániát erősítve idén a “Kokodzsámó” attya, Layzee, azaz Mr. President lesz az EFOTT különleges vendége.

 

Több külföldi zenekar nem, ám DJ-kből annál több érkezik a Batatonhoz. Angliából a Kosheen DJs és Delta Heavy, akinek a produkcióját Dynamite MC egészíti ki. Pénteken lesz igazán a külföldi DJ-k éjszakája. A lemezjátszók mögé áll Alex Kenji, Deniz Koyu és Danny Avila. Belehallgatva a srácok munkáiba, nem rosszak. Igazából a lemenő nap fényénél írva ezt a cikket és hallgatva a zenéket elkapott a “Balatoni Nyár” érzés!