Tábortűz és jubileumok - EFOTT - Socfest Kulturális Magazin

Tábortűz és jubileumok – EFOTT

Olvasási idő: 3 perc

Már-már szokásossá vált, hogy az EFOTT felforgatja a Velencei tó partját. Idén júliusban rengeteg különleges programmal teszik az eddigieknél is egyedibbé ezt az immár hat napossá duzzadt fesztivált.

Maszlavér GáborEzúttal is sok újítással és exkluzív élményprogramokkal készülünk az EFOTT-ozóknak, kezdjük rögtön azzal, hogy idén egy teljes nappal hosszabb lesz a fesztivál. Legyen szó izgalmas nappali elfoglaltságokról, mint az egyetemek harca, a kocsmakvíz, a különböző sportolási lehetőségek, a hagyományőrző Muzsika szigete és egyéb kulturális programok, hisszük, hogy minden korosztály számára tartogat élményeket ez a rendezvény. Persze zenei vonalon is nagyon erősek leszünk, hiszen a legnagyobb hazai kedvencek mellett olyan világsztárok látogatnak el a Velencei-tó partjára, mint Sean Paul, a Hurts, Tinie Tempah és Borgore – ismertette a terveket Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

Hotdog

Az idei fesztiválon a ma divatos food truckokból (is) ehetünk jókat

-1. nap

A hét eddig is kedden kezdődött, ám mivel vasárnap is pörög majd a buli, így eltolódott a számozás. Ezen a “beköltözős” napon ugyan a fesztivál nagy része még nem üzemel, de a hangulatos időtöltésről gondoskodnak a szervezők.

A Drótszamár kemping és a strand terület lesz nyitva, ahol a tervek szerint utcazenészek, fúvósok és pop-up bulik várják majd a sátorállításon túlesetteket – éljen a 2 másodperces sátor! Ezen kívül exkluzív akusztikus koncert ad a Punnany Massif, a Clud 9+ és a Margaret Island. Lábas Viki és Füstös Bálint kis ízelítőt is adott ebből a sajtótájékoztatón.

Margaret Island

Videó a kép mögött!

Viki azt is elmondta, hogy tőlük nem áll távol az utcazenélés, viszont azt a folyamatos futkározást és ugrálást nem fogja tudni kivitelezni, így valószínűleg toporzékolni fog.

0. nap

“A nulladik nap mindig a legnagyobb sztároké. Megható, hogy most én lettem az”

Dévényi Tibi bácsiEz a nap a közelmúltban 70 éves Dévényi Tibi bácsié lett. Az EFOTT-ok legmeghatározóbb bulijait prezentálja immár 10. éve. Ebből a kettős jubileumból fakadóan a szerdai napon egy különleges szettel készül. Zenész barátai mellett a két fia is fellép a színpadra. Bár csak Dévényi Dani lovagol a lemezeken, de Tibi bácsinak évek óta nagy álma fog teljesülni ezzel.

Mindig meghatódom, amikor azzal szembesülök, mennyire szeretik a fiatalok azt, amit csinálok. Ez a szülinapi show egy három órás össznépi buli lesz, ahol az általam felvonultatott zenéket időnként egy-egy kedves vendégem szakítja majd meg. Ott lesz velem Vincze Lilla, Náksi Attila és Betty Love, Takács Tamás, a BonBon, a GrooveHouse és Szandi is. Sőt a tervek szerint Mikler Roland kézilabdázó segítségével 70 pontos labdát is kidobok majd – árulta Dévényi Tibor.

A 3 Dévényi

A Dévényi “fiúk” együtt lépnek majd fel

Ami még fontos…

Az idei évben a 650 éves Pécsi Tudományegyetem a fesztivál házigazdája, akik úgy gondolták, hogy átemelik a PEN-en már jól működő versenyüket ide is. Maximum 30, 4-6 fős csapat fogja összemérni a tudását és az erejét. Ezen kívül a PEN-tehetségkutató nyertesei is bemutatkozhatnak.

Maszlavér Gábor fesztiváligazgató ígéretet tett, hogy idén még egyszerűbb lesz a fesztiválkártyán maradt pénz visszaszerzése, illetve elárulta, hogy

5 deci sör áráért 6-ot kapunk!

Újítás továbbá, hogy készül egy chatbot is, ami azon túl, hogy gyorsan fog tudni információkat adni, figyeli majd a kereséseket is és lesz olyan DJ pult, ahol a legkeresettebb előadókat, számokat fogják játszani.

A sajtótájékoztató

Fotó: Halbauer Zoli