Elmarad a Hegyalja Fesztivál - Socfest

Elmarad a Hegyalja Fesztivál

Olvasási idő: 2 perc

Az idén 15 éves tokaji fesztivál a helyszín rendezési problémái miatt, sajnos elmarad. A Facebookon bejelentett rossz hírt többen viccnek titulálták, pláne a korábbi ingyen jegyről szóló ígérgetéseket követően. Sajnálattal kell azonban tudomásul vennünk, hogy az ingyenes Hegyalja Fesztivál helyett idén semmilyen rendezvényben nem lesz részünk.

A Hegyalja Fesztivál területén folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy’ elmarad. A végsőkig küzdöttünk ennek elkerülése érdekében, de sajnos a döntés elkerülhetetlenné vált. Nincs olyan lehetőség, amellyel megváltoztathatnánk a dolgok állását.” – olvashattuk a fesztivál Facebook oldalán március 25-én este.

A tavalyi fesztivált végigkísérhettétek velünk, ezért is lepett meg minket a hír, hogy idén Hegy nélkül maradunk. Bár a felújítási munkálatok már az előző évben megkezdődtek, senki nem gondolta, hogy ez idén akár a rendezvény megtartását is gátolhatja. A fesztiválozók számára a kisebb kempingterület az előző évben sem okozott akadályt, de a látogatók száma is lehet, hogy alul múlta a várakozásokat.

Mégis a tavalyi, színvonalas szolgáltatásokat, és a már ekkor “teknős”-nek elkeresztelt új fogadóépület átadását követően úgy gondoltuk, semmi sem állhat a következő Hegyalja útjába. Tömegek tomboltak a Scooterre, és a rossz időjárás ellenére is vidáman és sárban dagonyázva táncoló fiatalok emléke maradt meg bennünk.

Az idei Hegy’ körül akkor indultak kétkedő beszélgetések, amikor semmi hír nem szivárgott ki a kedvezményes jegyárakat, és az elővétel határidejét illetően. Aztán felröppent az ingyen jegy híre, vagyis hogy a 15. születésnapra való tekintettel idén mindenki ingyen mehet Tokajba. Megjegyezném, hogy még ma is ez a kacsa díszíti a fesztivál hivatalos oldalát. Természetesen sokan érezték, hogy egy ingyen fesztivál kivitelezhetetlen, és nem dőltek be a hírnek, bár a hitetlenkedőket sorban hárították a Hegyalja facebook oldalán a szervezők.

Most pedig már nem lehetett tovább húzni a némaságot, egyre több fesztivál teszi közzé fellépőinek listáját, mindeközben a Hegyalja csendbe burkolózott. Így tegnap robbant a hír, hogy a Tokaj-Rakamaz Hegyalja fesztivál elmarad. Ezt az elhúzódó és – feltételezem – növekvő költségekkel járó építkezésekkel indokolták. Számunkra ez az érv azon okból sántít, mert a kemping bővítését már korábban megkezdték, és a tavalyi fesztivál is úgy telt, hogy a Tisza-part mentén hatalmas vasbeton alapzatok csúfították a tájat. A fesztivált azonban 2013-ban mégis megrendezték, még ha egyes törzs “hegyesek” hőbörögtek is a kisebb placc és az új elrendezés miatt. Mi tehát csodálkozunk, ha tavaly ilyen körülmények között szintén a megvalósítás mellett döntöttek, akkor idén ez miért nincs így.

Lehet, hogy a tavalyi költségbarát Hegyalja Fesztivál (erről korábbi cikkünket itt olvashatjátok) nem tett jót a szervezők pénztárcájának. Pontos tájékoztatást azonban nem kaptunk a szervezőktől, hogy mi az elmaradás oka. Az állandó felújítások minden bizonnyal hatalmas összegeket emésztenek fel. Mi bizakodunk, és reméljük, hogy egy év pihenő után jövőre már szebb, nagyobb és még pörgősebb napokkal pótolhatjuk be az idei elmaradást.