Fesztivál Berlin szívében - Socfest

Fesztivál Berlin szívében

Olvasási idő: 2 perc

Európa egyik legizgalmasabb metropolisának kultikus kerülete (Kreuzberg) néhány napra fesztivállá változik, ahol a mainstream találkozik a holnap zenei megmondóival, techno a folkkal, elektro a hip-hoppal, és egy fesztivál, Berlin klubéletének meghatározó utcájával, az utcai étkezdék flörtölnek a gasztronómia felsőkategóriájával. Ezt ígéri a május 29-31. között dübörgő Berlin Fesztivál.

Berlin Festival 2014 - SamstagA 10. jubileumát ünneplő fesztivál tavaly talált rá álom helyszínére, a Spree mellett elhelyezkedő klubkomplexum és szomszédságával teljes Aréna Parkra. Az extravagáns helyszín tökéletesen passzol a széles skálán mozgó, művészetet, a várossal, és a klubkultúrával összeboronáló eseményhez. A helyszín korábban egy autóbusz összeszerelő üzem volt, ahol jelenleg 10 beltéri és 2 kültéri helyszínt alakítottak ki, amely napi 15 ezer fő befogadására alkalmas.

A három nap alatt lesz itt többek közt a Carl Craig, Richie Hawtin, Westbam, és a Watergate klub által szelektált program mellett „Arthouse-Cabaret”, divatbemutató, filmfesztiválkombó (Berlinale shorts- Fantasy Filmfesztivál- Melegfilmfesztivál), Loveboat, művészfalú – ahol képző, és iparművészek manifesztálják a fesztiválélményeiket a helyszínen-, a prágai Cross Club szürreális indusztriális infópontja, és egy, a folyón helyet kapó uszoda is bekapcsolódik.

Jeges Zsolt

Jeges Zsolt

Várhatóan május 30-án a Cross Clubban a magyar színeket Dj Bootsie képviseli majd. A fesztivál célja idén, hogy erősítse a kelet-európai vonalat, mind látogatószámban,mind pedig teret engedve a fellépőknek is. A Take Berlin produkciós iroda segíti a magyar, cseh és lengyel közönség és tehetségek kijutását. – árulta el Jeges Zsolt az iroda egyik alapítója.

Fellépők tekintetében ugyancsak nagyipari kényeztetésben lesz részünk: a már bejelentett nemzetközi sztárok Underworld, Roisin Murphy, Rudimental, James Blake, Carl Craig, Seth Troxler, Robert Hood, Atari Teenage Riot, Howling, Ten Walls mellett a berlini klubélet rezidensei (Fritz Kalkbrenner, Richie Hawtin, Dixon, Tale of Us, Ame -live, Westbam) adnak ízelítőt a hazaiból.

Ha pedig ennyi nem lenne elég, a fesztivál kijárata egyben bejárata a berlini utcai nyüzsgésnek, használt lemezboltok, design-boltok, foglalt házakban kávézók, és minden, amit el lehet képzelni. A fesztiválra számos helyi klub is kitelepül, ahol lehetőséget kapnak dalszerző énekesek is a bemutatkozásra. A Berlin Festival nem csak elhelyezkedésében kedvező, hanem zenei felhozatalában is ígér újat, így számos olyan elektronikus zenei fellépővel találkozhattok itt, akiket nincs esélyetek hazánkban meghallgatni.

Jegyárak:

fesztiváljegy: 79 EUR

napijegy: 29 EUR(29. Péntek), 49 EUR (30. szombat, 31. vasárnap)

További információkért, és segítségért (szállás, kiutazás) keressétek fel a Take Berlin honlapját.