Fesztiválhelyszínné változik a főváros - Socfest

Fesztiválhelyszínné változik a főváros

Olvasási idő: 3 perc

Június 25. és 28. között ismét óriási fesztiválhelyszínné változik Budapest: második alkalommal rendezik meg a Budapest Essentials városi fesztivált. A programsorozatnak köszönhetően mindenbe belekóstolhatunk, ami szerethetővé teszi a magyar fővárost: a kulturális programok, a pezsgő éjszakai élet és a street food őrület mellett nemzetközi sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról. A fesztiválozók idén nyáron nemcsak a népszerű belvárosi klubokban, hanem különleges közterületeken és középületekben, köztük számos világörökségi helyszínen is bulizhatnak. A Budapest Essentials szervezői elárulták az első külföldi fellépők neveit, és ez a lista ígéretük szerint folyamatosan bővülni fog.

The Wombats június 26. Margit-szigeten

The Wombats június 26. Margit-szigeten

A szervezők alapjaiban gondolták újra a városi fesztivál koncepcióját: idén valamivel kevesebb külföldi fellépő lesz, ők viszont egytől egyig a könnyű és underground zenei élet élvonalából érkeznek. Emellett jóval nagyobb figyelem irányul Budapest turisztikai, kulturális és gasztronómia értékeire, valamint a fővárosban élő és alkotó kreatív fiatalokra.

Elhozza új korongját a The Wombats: a New York-i banda április 13-án jelentette meg harmadik, Glitterbug című nagylemezét, amit a kritikusok és a rajongók is epekedve vártak. Hazai fesztiválon ritkán fordul meg ennyire aktuális anyaggal egy zenekar, a Budapest Essentials közönsége az elsők között hallgathatja meg a bandát. A lemezbemutatón élőben is átérezhetjük a popos-artisztikus banda zenéjének poszt-new wave-es feszességét, beates csibészségét és melankolikusabb ütemeit.

La Roux Június 25. Margit-szigeten

La Roux Június 25. Margit-szigeten

A fesztiválon fellép többek között még a brit szintipop nagyágyúja, a tavaly új albummal is jelentkező La Roux, aki olyan slágerekkel készül, mint az In For The Kill vagy éppen a Let Me Down Gently.

Ibiza és a mexikói BPM Festival után végre Budapestre is ellátogat a hamburgi Solomun, aki Diynamic kiadójával igazi vérfrissítést jelent német house/deep house színtérnek.

A fesztivál vendégeként fellép Katy B is, aki zenéiben egyesíti a nőies és érzéki vokáltémákat az underground műfajok alapvető elemeivel. A londoni énekesnő neve a populárisabb zene rajongói számára a BBC Voice című műsorából is ismerős lehet.

DJ szettel jön a Sub Focus, aki már 10 éve brit drum n bass egyik éllovasa, de a Budapest Essentials line-upját erősíti Carl Craig, a detroiti techno úttörője, a szabad szellemű és szókimondó holland Dope D.O.D., valamint a sajátosan intim, kábító hatású house kompozíciókkal operáló Gold Panda is.

bpescirkusz-w640h380A nemzetközi sztárfellépők mellett élvonalbeli magyar előadók is felkerültek a Budapest Essentials zenei palettájára. A szervezők ezúttal is szokatlan és egyedi koncerthelyszínekkel párosították a fellépéséket: a Punnany Massif, A.K.P.H. / Amoeba / Soulclap Budapest a Várkert Bazár Öntőház udvarát és a Fran Palermo és a Carbonfools a Fővárosi Nagycirkuszt varázsolják fesztiválszínpaddá.

Az earlybird jegyek 2015. március 11-től 9 900 forintért kaphatóak a fesztivál hivatalos  weboldalán, korlátozott számban: www.budapestessentials.com

Június 19-ig 14.900 forintért lehet még elővételes jegyet venni, de napi jegyek is elérhetőek vagy egyes koncertekre külön is befizethetünk, ami már 2500 forinttól elérhetőek.

Napi jegyek
Csütörtöki: 5900
Pénteki: 9900
Szombati: 9900
Vasárnapi: 3500