Miért érdemes elmenni a 20. FEZEN-re - Socfest

Miért érdemes elmenni a 20. FEZEN-re

Olvasási idő: 2 perc

Kevesebb mint egy hónap múlva eldübörög a 20., jubileumi FEZEN fesztivál. Akik még sosem jártak a székesfehérvári hadd-el-hadd-on, azoknak idén nagy nevekkel kecsegtet a fesztivál. Ízelítőnek összeválogattunk pár számot ráhangolódás gyanánt.

A rockfesztiválként elhíresült FEZEN mostanra kicsit a mainstream irány felé halad, de azért továbbra is számos, neves rocksztár teszi itt tiszteletét. A magyar fesztivál zenekarok közül is természetesen sokan megfordulnak már itt, a Punnany, Halott Pénz, Wellhello hármasa mellett azonban itt a Tankcsapdának és a Paddy and the Rats-nek is biztos helye van.

Az idei külföldi felhozatal azonban nagy nevekkel kecsegtet, amely a hétvégére hág a tetőfokára. Szombatra telt házat jósolok már most a fellépői listát látva.

A négy napos fesztiválon a ráhangolódást szerdán még főleg a magyar fellépők garantálják, de érkezik a nagyszínpadra a német, metál zenekar a Blind Guardian is. Az estét pedig az Ossian zárja majd.

Csütörtök nagy sztárja nem más lesz, mint Alice Cooper, amerikai rocklegenda, de tiszteletét teszi a fesztiválon a Russkaja és a House of Pain is, csak hogy párat kiemeljünk a sorból. Alice Cooper karrierje a 60-as években indult, művésznevét, amelyet zenekara is visel 69-ben vette fel, és azóta is töretlenül készülnek új lemezeik. A legújabbat a közelmúltban dobták piacra Paranormal címen, amelyről minden bizonnyal hallhatunk majd pár számot augusztus 3-án. De álljon itt egyik legismertebb nótájuk a Poison, amellyel a 80-as évek végén került vissza Alice a rockzenészek élvonalába.

A pénteki napon a Tankcsapda zárja majd a nagyszínpad fellépőit egy igazi FEZEN szülinappal. Előttük azonban érkezik a brit gitáros, énekes Glenn Hughes, aki a Deep Purple tagja volt egészen annak feloszlásáig. Ezt követően kezdett szóló karrierbe, amely egyaránt rock, funky és soul irányt is keveri.

Végül elérkeztünk a szombati zárónaphoz, ahol igazi külföldi kánaán várja a látogatókat. Az egyik nagyszínpadon a magyar származású énekessel büszkélkedő Ignite-ot követi majd a tinédzser éveim nagy bandája az Offspring, míg a másik színpadon a hazánkat kedvelő Scooter ad újabb koncertet. A szombati napon várhatóan egy gombostűnyi hely nem marad majd a fesztivál területén.

Mi már nagyon várjuk az idei fesztivált, reméljük sokan leszünk, és kellemes 4 napot tölthetünk el a 20. FEZEN-en. Gyertek Ti is, legyünk minél többen!