Megjöttek az első FEZEN nevek! - Socfest

Megjöttek az első FEZEN nevek!

Olvasási idő: 2 perc

A zseniális hard rock supergroup, a Mr Big csaknem eredeti felállásban érkezik a Fezen színpadára, nyáron jelent meg legfrissebb stúdióalbumuk, így a Defying Gravity-re került új dalokat is hallhatjuk a kihagyhatatlan slágerek mellett július 26-án. Előttük a Stuck Mojo gitárosa és dobosa, Mike Portnoy Adrenalin Mob-jának basszerosa és a híres kanadai-amerikai pankrátor Chris Jericho metal bandája, a Fozzy őrül meg a színpadon. Köztudottan szeret nálunk koncertezni az Enter Shikari csapata – a metalt és az elektronikát ötvöző brit négyes épp jövőre lesz 15 éves. Július 28-án a szokásos lendülettel érkeznek a FEZEN-re.

Ha a hard rock supergroupokra gondolunk, elsőként merül fel a Mr. Big neve. 1988-ban a basszusgitár-fenomén, Billy Sheehan mellé csatlakozott Paul Gilbert (Racer X), Pat Torpey és Eric Martin. Legsikeresebb lemezük, az 1991-es Lean Into It, 15 országban volt listavezető a “To Be with You” című sláger, de ezen a korongon szerepelt a “Just Take My Heart” és a “Green-Tinted Sixties Mind” is. Fel is kérte az akkor még alig hároméves zenekart az Aerosmith, hogy előttük játsszon Wembley-s koncertjeiken. Július 26-án, a FEZEN csütörtöki napján érkezik a kultikus csapat – a dobos poszt kivételével eredeti felállásban.

A Stuck Mojo gitáros Rich Ward és Chris Jericho közös metal bandája idén ősszel jelentkezett új lemezzel. A frontember, aki egyébként egy Helloween albumról kölcsönözte a nevét, profi pankrátor – összesen 30 bajnoki címet nyert, 9x-es interkontinentális bajnok. Látványvilágban mindenképp ígéretes műsorral készülnek, a Mr. Big előtt lépnek színpadra július 26-án.

Jövőre ünnepli 15 éves fennállását az a brit zenekar, akik a post-hardcore, a metalcore és a dubstep, trance, drum and bass elemeket összemixelve egy elég sajátos ízt létrehozva alapozta meg sikerét. Az Enter Shikari azóta is töretlenül menetel, szeptemberben egy minden eddiginél személyesebb hangvételű lemezzel jelentkezett. A hazai közönséget köztudottan kifejezetten szerető csapatjúlius 28-án a FEZEN Nagyszínpadán is garantáltan megőrül majd.

Ez persze még csak a felsorolás eleje, az első három rock név után érkezik hamarosan a többi, nem csak ezekből a műfajokból – a tavalyi teltházból kiindulva a bérletvásárlást sem érdemes sokáig halogatni – pláne az ünnepek közeledtével! A négynapos belépő karácsonyig 14 990 Ft-ért kapható, már elérhetőek a napijegyek is 6 990 Ft-ért. A diákok idén is kezdvezményes áron válthatnak belépőt: a bérletek 12 990 Ft-ért, a napijegyek (korlátozott számban!) 5 990 Ft-ért kaphatóak országosan a Ticketportál hálózatában és online.