Féltucat magyar fellépő a FEZEN-en - Socfest

Féltucat magyar fellépő a FEZEN-en

Olvasási idő: < 1 perc

A dupla nagyszínpaddal készülő huszadik FEZEN fesztiválon, természetesen nem csak a külföldi zenekarok kapnak nagy hangsúlyt, a rock-metal és az alter-pop közönség is találkozhat hazai kedvenceivel.

A névsor rangidőse a Lord zenekar, akik már 44 éve tapossák az utat a magyar hard rock zenekaroknak. Az egyik legösszetartóbb közönséggel rendelkező szombathelyi banda, természetesen idén sem hagyhatja ki a FEZEN-t. Szintén a magyar hard rock legendák sorát és a fesztivál rock-metal vonalát erősíti majd a P.Box csapata. Itt lesz a tavaly már tizenöt éves jubileumát ünneplő Depresszió, és természetesen nem hiányozhat a 2015-ben mindenkinek M.A.T.T.-ot adó Road sem.

Két búcsú is várható az idei FEZEN-en, hogy könnyes vagy inkább fejletépős, az majd augusztusban derül ki, de az már most eldőlt, hogy a Blind Myself és a Demonlord is itt adja utolsó székesfehérvári koncertjét. A metal folkos verzióját kedvelők biztosan nem hiányoznak majd a Dalriada koncertjéről, a szimfonikusabb hangzást keresőknek pedig a Tales Of Evening lesz kötelező program. Ha viszont egy kis “klasszikusra” vágyna valaki, irány az idén már 26 éves Omen zenekar fellépése, de a Wisdom buliját sem érdemes kihagyni. Aki pedig punk-rockos lendületre vágyik, annak a Dorothys csajtrió adhat ízelítőt pörgős rock and rollból.

Augusztusban Székesfehérvárra érkezik a hazai alterszíntér megkerülhetetlen zenekara, az idén már 25 éves Quimby. Youtube-on már szinte minden egyes magyar ember látta a Halott Pénz legújabb videóját, most élőben is tombolhatnak az élő zenés hiphop rajongói. Aki pedig egy kicsit rockosabb zenére vágyik, érdemes célba vennie a Kowalsky Meg a Vega koncertjét.

Hogy a lábak ne rozsdásodjanak be, arról a Brains és a Cloud 9+ ütemei gondoskodnak majd, de Pixa sem altatót fog játszani a 2016-os FEZEN-en. Szintén a lazább stílust erősíti Majka és Curtis koncertje, akik természetesen élő zenekaros produkcióval érkeznek Székesfehérvárra.