Holnap rajtol a FEZEN! - Socfest

Holnap rajtol a FEZEN!

Olvasási idő: 2 perc

Idén 21. alkalommal kerül megrendezésre Székesfehérvár legnagyobb fesztiválja, a Fehérvári Zenei Napok. A július 25-től 28-ig tartó FEZEN idén is a legkülönfélébb zenei stílusú, külföldi, és hazai előadókkal gondosodik arról, hogy a rendezvény zenei felhozatalában mindenki megtalálja a szívéhez, és a füléhez leginkább közel álló zenekart. 

Az évről-évre népszerűbb fesztivál szervezői idén is arra törekednek, hogy a korábbiakhoz képest is tartogasson újdonságot a visszatérő látogatók számára a FEZEN klasszikussá vált helyszínének számító MÁV pálya. Az idei évben, a helyszín kapacitásához mérten már arra is nyílt lehetőség, hogy a fesztiválozók kempingjegyet váltsanak.

A fesztivál központi részén, egymás szomszédságában kapnak helyet a Fehérvár-, illetve a Harman Nagyszínpadok. A két nagytribün körül helyzkedik el a többi, sátorban kialakított helyszín többsége, míg a Hammer World csarnok és a Gépház Mozi, valamint a Paraba Sátor a rendezvény vasút felöli bejáratának közelében terülnek el. A fesztivál központi részén terül el a Kockás, a Karaoke színpad és a különböző borászatok standjai, melyek szomszédságában idén egy új helyszín, a Fonó Színpad is debütál majd. A felsoroltak mellett a Vurstli, a Reaktiváló, és a Hydro – Pierre Mouton sátor nyújt lehetőséget különféle rekreációs tevékenységekre. Programajánlónk keretén belül most csak a legnagyobb külföldi előadókat van lehetőségünk ismertetni, szóval mindenképpen tekintsétek meg a fesztivál részletes programját, ha kíváncsiak vagytok a több tucat további külföldi és hazai előadóra is!

A FEZEN idei nagyágyúinak többsége továbbra is a rock zene műfaját öregbíti. Rögtön a nyitónapon lép fel a a power/speed metal stílus legandás bandája, a Helloween. Az 1984-es megalakulásuk óta aktív német rocker-veteránok három évvel ezelőtt jelentek meg új albummal, de a tavalyi válogatáslemezükre is készültek egy új dallal, Pumpkins United címmel.

A csütörtöki napon egy másik legendás német zenekar lép fel, a heavy metal stílus nagyöregjének számító Accept. Az 1976-ban alakult együttes idestova tíz éve már, hogy újjáéledt a hamvaiból. Az Accept újjáalakulása óta aktívabb, mint valaha, a sorban a tizenötödik stúdióalbumuk tavaly jelent meg, the Rise of Chaos címmel.

A csütörtöki nap elektronikus zenei sztárfellépője a brit Prodigy lesz, akik idén a FEZEN-re időzítették, mondhatni szokásos, éves magyarországi fellépésüket.

A pénteki nap rocklegendája a FEZEN-en, az amerikai Ministry lesz. A zenekar 1983-as első new wave stílusú, de mindenképpen túlzottan érzelgős, Wild Sympathy albumuk után, kezdett el valóban bevadulni. A zenakar következő albumai egyre politikaibb hangvételt vettek, és mind zajosabbá váltak. A Ministry idén adta ki tizennegyedik stúdióalbumát AmeriKKKant címmel, országuknak a Trump érába való belépésének „tiszteletére”.

Miután a szombati nap legnagyobb húzónevének számító Pitbull, fellépését lemondva nem kis kellemetlenséget okozott a szervezők és a szombati napijegyesek számára, előbbiek biztosították arról utóbbiakat, hogy jegyeiket bármelyik napra felhasználhatják. Akik azonban Pitbull helyett a Boban Markovic Orkestar, vagy Dj Bobo, Enter Shikari, estleg a Korpiklaani koncertje miatt vetek, vagy terveznek jegyet venni szombatra viszont mind megnyugodhatnak, mert ők nem, csak a „nagykutya” mondta le a fellépést. Helyette Flo Rida lép fel.

Holnap tehát elstartol Székesfehérvár legnagyobb fesztiválja, amin mindenki kötelezően érezze nagyon jól magát, de fakultatíve vigyázzon a többiekre is!