Csirke-osztriga pörkölt és csirkepaprikás quiche - Socfest

Csirke-osztriga pörkölt és csirkepaprikás quiche

Olvasási idő: 2 perc

A hazai gasztronómia legjava egy helyen, egy időben: ezt kínálja idén is a Gourmet Fesztivál a Millenárison, május 21-24 között. Pünkösd, Gourmet, királyság!

11203063_410727045764830_3876856688513312498_n

Forrás: Gourmet Fesztivál

Ritka alkalom, hogy Magyarország legjobb éttermei, kiváló séfjei egyszerre, egy helyen mutatkozzanak be a nagyközönség előtt. A Gourmet Fesztivál évente egy nagy merítést kínál, lehetőséget adva, hogy megkóstoljuk az ország számos pontjáról érkező éttermek egyedi kínálatát, az encsi Anyukám Mondtától, a soproni Erhardtig, a pannonhalmi Viator étteremtől, a debreceni Ikonig. De a Gourmet felvonultatja a legjobb budapestieket is – többek között az Arany Kaviár, Rosenstein, Zona Étterem – és ott lesz a Michelin-csillagos Costes vagy a Borkonyha is, valamint a Bocuse d’Or Akadémia helyszínén a szintén csillagos Onyx is, melyek a világ étlapjára írták fel Magyarországot. Persze most sem „csak” éttermek lesznek, a több mint száz kiállító közt ezúttal is minden lesz, ami minőségi gasztronómiához köthető: bor, sör, pálinka, a megszokottnál is több cukrászda és egyéb finomságok a bodzás zsendicenyalókától kezdve az angus burgerig.

erhardt

Erhardt Étterem egyik fogása. Forrás: Gourmet Fesztivál

Ebben az évben a paprikás csirke került a fókuszba, ami alaposan megdolgoztatta a mesterszakácsok fantáziáját. Lesz majd „újhullámos” paprikás csirke (hús nélkül!), de ott a kínlatban a „kínai pálcikás” változat is, kóstolhatunk csirkepaprikás quiche-t is vagy nyárson kínált paprikás csirkét vagy megízlelhetjük a ropogósra sült csirkepaprikást esetleg a csirke-osztriga pörköltet is.

Felvonul majd közel ötven kiváló étterem, és több mint száz kiállító. Remek alkalom, hogy alaposan megkóstoljuk Magyarországot.