A Socfest is ellátogatott a Gourmet Fesztiválra, ahol az idén a rakott krumpli tündökölhetett címszerepben, majd’ minden pavilon kínálatában szerepelt valamilyen formában. A Macesz Huszár rakott krumplis bagel szendvicset kínált, míg a Babelnél Szent Jakab kagylóval tálalták, de szarvasgombás verziót is tesztelhettünk a Gresham Étterem jóvoltából.
Jó pár étterem képviselte magát a rendezvényen, több borászattal együtt. A kóstolásokon kívül főzős bemutatót is nézhettünk, Mautner Zsófia (Chili&Vanília) és Jókuti András (Világevő) moderálásával. Michelin csillagos éttermek séfjei is felléptek, köztük Sárközi Ákos (Borkonyha), és a Costes séfje, aki a bemutató után rohant is dolgozni. A rakott burgonyán kívül több étterem ajánlatában szerepelt malac- vagy borjúpofa, a desszertek közül pedig a leggyakoribb a mousse volt, ami gyakorlatilag pohárkrém.