Alapozás a Hegyen - Socfest

Alapozás a Hegyen

Olvasási idő: < 1 perc

Június 24-én a nulladik nappal megkezdődött az alapozás a négy napos pörgésre a Borsodi Hegyalja Fesztiválon.

Az esőzés sem szegte kedvüket a a fiataloknak a bulizástól és ismerkedéstől. Igazi családias hangulat jellemezte a kissé sáros, kempingező csapatot, az első napokban megismerkedők állandóan egymásba botlottak a koncertező tömegben. Egyetlen színpadon hazai fellépők szolgáltatták a túl sok nedűt fogyasztók számára a talpalávalót. A borsodi malátát szürcsölgetők az Idiot Side, Hangerilla, Killer Surprise, Hatás alatt, Zup és Gesbin zenéjére csörögtek.  Az első metálnaphoz képest könnyed kis alter és dnb zene jellemezte a nulladik estét. Az esős időjárásnak hála pedig egyre többen gyülekeztek a fedett színpad előtt.

A kemping gyors megszállása után a tokaji pincékben kóstolgatták az édes borokat a látogatók. Ha ti is beveszitek a várost, akkor célszerű egy kicsit többet sétálni, mert a főtértől induló borospincékkel tarkított utcán a 200 forintos deci ár, már csak 50 forintba kerül, bár az “olcsó húsnak híg a leve” mondás ebben az esetben is helytálló. A tokaji borok között is található keserédes verzió. A helyi lepkeállomány azonban előszeretettel kér egy kis ízelítőt az italotokból, így nekünk is sikerült már első este egy partiállatot beszerezni és leitatni.

Hamarosan kezdődik tehát a fesztivál az első metál nappal, ahol többek között fellép a Slayer, a Newsted, meg az Asking Alexandria.