Trambulin, Fények, „Duplatempó”, Rap ’n Roll - Socfest

Trambulin, Fények, „Duplatempó”, Rap ’n Roll

Olvasási idő: 2 perc

Az Igazi Arcod” címmel megszületett az idei fesztiválidény legérdekesebb dala, ami a Hegyalja Fesztivál hivatalos himnusza lesz. Subscribe feat Sena (Irie Maffia) feat Eckü (Hősök) feat Anna (Anna and the Barbies) feat Columbo (Brains). Fesztivál feeling és rap ‘n roll igazi arcoktól igazi arcoknak!

A tokaj-rakamazi Hegyalja Fesztivál nem csak a látogatókra gyakorol mély hatást: az igazi nyárindító fesztivál rezidens bandái különleges meglepetéssel készültek a Hegy’-re. Valódi, alternatív „supergroup” állt össze: a Subscribe zenekar két oszlopos tagja, Csongor Bálint és Horváth Attila „Az Igazi Arcod” című szerzeményéhez az Anna & The Barbies és az Irie Maffia énekesnői, valamint a Hősök és a Brains géppuska-szájú frontemberei is csatlakoztak. Minden együtt van ahhoz, hogy mindenki fesztiválra hangolódjon. A Hegy’ig már csak 70 nap van hátra, a félárú jegyvásárlásra pedig alig két hét (április 30-ig).

A fesztiválozók körében legnépszerűbb magyar zenekarok zenészeiből összeállt egy all stars csapat, amely a fesztiválra hangolódva, a tokaji élményekből és a hegyaljás hangulatról egy közös számot és klipet készített. Az all stars csapatot olyan zenészek alkotják, akik korábban még soha nem zenéltek együtt. Az általuk képviselt, egészen eltérő stílusok vegyítéséből olyan zene született, amely biztosítja, hogy az elsőre egymással összeegyeztethetetlennek látszó műfajok összeeresztéséből izgalmas zene és élmény születik. Az inspirációt a zeneszerzéshez és a szövegíráshoz a hegyaljás élmények jelentették.

„Bor folyjék, mint a víz”

Egy vérbeli fesztivál és a Hegy’-hangulat ugyanis a zenészeket is megihleti: a Subscribe-os Attila és Bálint egy valóban dögös számot írt a Tisza-parton bulizó rajongóknak. Persze nem árt tudni, hogy a hazai alternatív-metál szcéna egyik legenergikusabb üstököse nem csak koncertezni, de nyaralni is jár a Hegy’-re. A különleges produkcióhoz pedig olyan zenészeket, énekeseket sikerült megnyerni, mint Pásztor Anna, az Anna & The Barbies és Sena, az Irie Maffia énekesnője, a dal rapbetéteit pedig Eckü, a Hősök, valamint Columbo, a Brains együttes frontembere írta és énekelte fel. A dal zenéje a Subscribe érdemeit dicséri, a szöveg a résztvevő művészek közös munkája.

A zenészeknek nagyon jók ezek a kihívások” – állítja Eckü. Véleménye szerint „kellenek olyan projektek, amik olyan fazonokat összehoznak, akik az életben soha nem találkoznának egymással, a végeredmény pedig egy tök vagány dal lett”. Persze kihívásnak is tűnt ez az alapvetően eltérő műfajban utazó zenészeknek. Talán Columbo volt az, aki ebben a stílusparádéban azonnal önmagára talált. „Mérgesen kell kiabálnom, megint, mint mindig…” – mesélte a fékezhetetlen MC. Columbo. Számára nem okozott gondot, hogy a fiatalos fesztiválkörnyezetben definiálja magát: „ez egy olyan generáció, amiben mi is benne vagyunk, amiben nagy lehetőségek vannak, nincsenek komoly megkötések. A dalban ezt használjuk ki, és éltünk is ezzel a lehetőséggel”. Az MC kimondottan szerette azt a gondolatot, ami a dalt ihlette – mint elmondta, „örülünk, hogy a hegyaljások is ugyanabban hisznek, mint mi, főleg, hogy manapság kevés ember gondolkodik így”. Pásztor Anna, az Anna & The Barbies énekesnője is felpörgött a közös munkától: „Egyszer csak egy gyárépület közepén találtam magamat. Csupa kedves és hangos ember között. Trambulin, fények és duplatempójú zene.

hegyalja_fesztival_2013_0

Zene: Horváth Attila, Csongor Bálint (Subscribe)

Szöveg: Csongor Bálint, Horváth Attila (Subscribe), Sena (Irie Maffia), Columbo (Brains), Eckü (Hősök), Anna (Anna and the Barbies)

A felvétel a SuperSize Recording-ban készült.