Hétvégére BalatonÁtcsúszás! - Socfest

Hétvégére BalatonÁtcsúszás!

Olvasási idő: < 1 perc

Hétvégén, szombaton délelőtt 11 órától BalatonÁtcsúszást, vagyis a Balaton jegén való átkelést szerveznek, Fonyód és Badacsony felöl is indítva részvevőket, a tervezett második balatoni komp útvonalán – nyilatkozta Kardos Gábor főszervező  a hirbalaton.hu-nak.

A rövidtávú időjárás-jelentés a sétához kedvező hideget mondott, így az Átcsúszás már 99%, hogy meg lesz tartva. A tervezett útvonal 5,3 km, Badacsony és Fonyód közt, amelyet pontosan péntek délelőtt, a helyszíni bejárás során jelölnek ki.

Szombaton 11-től délig indítják a vízimentőkkel a csoportokat. Az esemény keretein belül nem lesz lehetőség visszasétálni a kiindulási pontra, így mindenki úgy tervezzen, hogy az érkezési állomásról kell haazjutnia.

Mindenki hozzon magával minél hosszabb, vastag kötelet, tájolót, illetve mobiltelefont (vízmentes tokban). A korcsolya mellett bakancsos részek is várhatóan lesznek.

Akik expedíciós csoportként jönnek (így a legcélszerűbb készülni) azok szánon is húzhatják a felszerelésüket. Van aki létrát is szokott vinni.

Az indulási és érkezési pontokon kisebb jégkarnevált szerveznek, ahol lesz forralt bor is. A rendezvényre várják a legkülönbözőbb jégsportokat kedvelőket, szánkózókat, korcsolyázókat is. Elegendő résztvevő esetén egy jelképes élőláncot terveznek kialakítani a két part között.

– via: hirbalaton.hu / Facebook