Hétrétország kapui megnyílnak - Socfest

Hétrétország kapui megnyílnak

Olvasási idő: 2 perc

Nyitott Porták, koncertek, színházi előadások és sokféle családi program augusztus 15. és 23. között a Hétrétország köztiválon az Őrségben. A zenei palettát színesíti Palya Bea, Szokolay Dongó Balázs, az Európa Kiadó, Ripoff Raskolnikov, a Makám zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, a Balázs Elemér Group, Müller Péter and Friends.

Palya_DongoA köztivált augusztus 15-én Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs közös produkciója nyitja. Augusztus 17-én érkezik az Európa Kiadó. 18-án a „Lábmívesek” rophatják tradicionális magyar népzenére a Góbé és a Düvő zenekar mellett, de a szomszéd népek táncaival is tehetnek egy-egy próbát: ezen az estén az ausztriai Wiadawö és a horvát népzenét játszó Koprive is muzsikál.

Augusztus 20-án Ripoff Raskolnikov és Nagy Szabolcs Duó, 21-én Müller Péter Sziámi And Friends, az utolsó estén, 22-én Go West Dupla koncert: a Neil Young Sétány után Ferenczi György és a Rackajam mutatja be a zenekar legújabb albumát, amit a műfaj mekkájában, Nashville-ben rögzítettek. 23-án délben rántott levesre várjuk a köztivál kitartó vendégeit – á la Hamvas Béla – majd az idei programot a Makám együttes koncertje zárja.

pulcinellaA gyerekeknek is jut minden napra valamilyen élmény. Az egészen piciknek szól az Iciri-piciri játszóház és Góbi Rita táncelőadása, a nagyobbacskákat a Ziránó Színház és a Csavar Színház előadásai várják.

A felnőttek sem maradnak színház nélkül Hétrétországban. Falusi színjátszók mutatkoznak be a szlovén-magyar határ két oldaláról. Marosvásárhelyről végzős színinövendékek hozzák el vizsgaelőadásukat. Színházi csemegének ígérkezik Parti Nagy Lajos Ibusár című darabja a felvidéki Csavar Színház előadásában – nemkülönben Jordán Tamástól a Szókratész védőbeszéde.

A Vendégváró Nyitott Porták is újra nyitnak: egy nagyjából 40-50 kilométeres körön belül az érdeklődők az Őrségre jellemző vidéki udvarházakat, gazdaságokat látogathatnak meg; beléphetnek a kézművesek műhelyeibe, képzőművészek műtermeibe, megismerkedhetnek az állattartók, helyi termék előállítók munkájával.

Fer_RackajamA központi helyszín – a KÖZtiválPONT – az őriszentpéteri Malom Látogatóközpont lesz, ahol az udvaron a Porták Portékái helyitermék-vásár ad lehetőséget rá, hogy személyesen találkozhassunk a termelőkkel, megismerjük a helyi ízeket, hagyományokat.

A további részletekkel kapcsolatban érdemes figyelni, követni a Hétrétország köztivál facebook oldalát és honlapját.

Ajánlatos időben szállást foglalni, ugyanis Hétrétország idején megtelnek a vendégházak – ahogy azt tapasztalható volt a pünkösdi Virágzás Napjai alkalmával is.

Augusztusban mindenkit vár az Őrség!