Két új fesztivál a Balcsi partján - Socfest

Két új fesztivál a Balcsi partján

Olvasási idő: 2 perc

balaton-sound-zamardiHa nem jutott már nektek Balaton Sound bérlet, és a zánkai EFOTT-ra sem tudtok eljönni, akkor sincs tragédia. A VOLT produkció Nagyon Balaton nevű gigantikus rendezvénysorozata keretében a zamárdi Strand Fesztiválon vagy a balatonvilágosi B my lake elektropartyján is kitombolhatjátok magatokat az augusztus 20-i hosszú hétvégén. Akinek pedig ez sem elég, annak ott a Füredi Borhetek, a Veszprémfolk, a tihanyi ARTplacc vagy a Balaton vízibiciklivel történő átszelése.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be a VOLT Produkció az államalapítás ünnepére tervezett, számos balatoni várost érinő gigantikus fesztiválprojekt megvalósítását. A két legkiemelkedőbb esemény a Petőfi Rádió nevével fémjelzett Strand fesztivál, valamint az elektronikus zenerajongóknak kedvező B.My.Lake. Az előbbi program helyszíne a Sound székhelye, Zamárdi. A Pendulum, Fall Out Boy és a Nouvelle Vague mellett a magyar zenei felhozatalt Yonderboi, a Punnany Massif, a Kiscsillag, a Vad Fruttik is színesíti.

Napijegyek augusztus 1-ig: 4990 Ft-ért, utána pedig 6500 Ft-ért kaphatóak, a háromnapos bérletek ára kedvezményesen 9990Ft, elseje után pedig 11900.

bmylakeA több mint száz külföldi és hazai DJ-t felvonultató, partyfesztiválként aposztrofált B.My.Lake-nek a balatonvilágosi Club Aliga Camping ad otthont. A Sounddal ellentétben inkább az underground irányzat kedvelőit megszólító rendezvény abszolút hiánypótló. Az igényes, live act-ekkel teletűzdelt line-up-ban olyan arcok szerepelnek, mint DJ Hell, Extrawelt, the Advent, vagy Guy Gerber. A buli társszervezője a Bónusz Fesztivált vagy a Hyperspace partysorozatot is jegyző Deadcode Production. A résztvevők számát maximum 10 000 főben korlátozzák, ezért érdemes sietni a jegyvásárlással. Augusztus 1-e előtt napijegyet 8500 Ft-ért, háromnapos bérletet pedig 15990 Ft-ért vásárolhatunk, az árak ezt követően 9990 Ft-ra iletve 19990 Ft-ra módosulnak.

A többi Nagyon Balaton rendezvény is izgalmasnak ígérkezik. Lajkó Félix vagy a Hot Jazz Band is fellép nagy hagyományokkal rendelkező Balatonüredi Borheteken. A híres külföldi és hazai galériák képeit felvonultató ARTplacc egy fővárosi színvonalú művszeti eseményt integrál a festői tihanyi környezetbe. Az újra színpadra álló legendás LGT-nek külön fesztivált rendeznek Alsóörsön, Szalóki Ágival, Palya Beával és a Kalákával jön a VeszprémFolk, a Tour de Strand keretében pedig vízibiciklivel szelhetjük át a magyar tengert.

Jegyek és információk a www.fesztiváljegy.hu valamint a www.nagyonbalaton.hu oldalakon.