Hasznos infók Kolorádózáshoz - Socfest

Hasznos infók Kolorádózáshoz

Olvasási idő: 2 perc

Holnap kezdődik a II. Kolorádó fesztivál. Összeszedtünk néhány fontos információt és hasznos tippet a (korai) fesztiválozáshoz.

Hogy juss oda?

Talán legegyszerűbben tömegközlekedéssel lehet megközelíteni az Adyligetben elbújó Sztrilich Pál Cserkészparkot. A hűvösvölgyi MOL kúttól, amit a 61-es villamospótló Csíbor utcai megállójából értek el,  indul a transzfer busz (600 Ft), amin biztos sokan leszünk, különösen a csúcsidőben, de érdemes ezt az útvonalad választanod.
B tervnek lehet használni a hűvösvölgyi végállomásról induló 63-as autóbuszt (illetve éjjel a 963-ast) az Adyliget nevű megállóig, onnan egy órányi laza, részben erdei sétára számíthatunk. Lehetséges útvonal még a 22-es buszcsalád Laktanya vagy Szépjuhászné megállójától a Szépjuhászné út – Szakadék út útvonalon eljutni a Feketefej utca másik végéig. Időben mind a két gyaloglás ugyanannyi.

Amit fontos megjegyezni, hogy a Feketefej utcán kell eljutni a parkolóig, utána pedig már csak 20 percre van a fesztivál egy erdei úton.

Pro tipp: a fesztivál partnere a Taxify, akik az első útból a kolorádó promókód alkalmazása esetén 1000 forintot átvállalnak!

Sátrazás, éjszaka

Kolorádó

Nyilván az igazi fesztiválozók négy napig a város közelébe sem akarnak menni. Nekik lehetőségük van sátrazni 1500 Ft./fő áron. Ezért cserébe használhatják a kemping szolgáltatásait. Azt viszont semmiképp se felejtsük el, hogy nyár ide vagy oda, éjszaka még nagyon hideg tud lenni, főleg az erdő közepén, így a hálózsák mellett meleg ruha, pokróc használata javasolt!

Ha a hazamenős opciót választjuk, akkor is érdemes minimum rétegesen öltözködni, mert hajnali négykor, az első buszra várva a fesztiválon baromi hideg van (volt tavaly), és hiába ugrálsz egy random minimáltechno buliban és iszol még egy rövidet, sokat nem használ.

Kommunikáció

Fontos kiemelni, hogy a fesztivál területén nem igazán van térerő!

 

Ezt a problémát viszont könnyű áthidalni a nemrég bemutatott FireChat nevű alkalmazással. Ez kb. annyit tud, hogy egy virtuális hálózatot épít a használó készülékek között. Ha írsz üzenetet az addig pattog készülékről készülékre, amíg el nem jut a címzett(ek)hez. iOS, Android

Egy másik jó tanács: a telefon viszont hajlamos ebben az esetben küzdeni a térerőért, ami pont arra jó, hogy gyorsan lemerítse azt. Ha nincs rá szükség, érdemes leakadni a hálózatról és csak a FireChat-hez szükséges kapcsolatot engedélyezni.

Jegyek és fizetés

Az előzőekben említett térerőprobléma miatt kéri a szervezőség, hogy a jegyeket kinyomtatott formában vigyétek magatokkal, így gördülékenyebb lehet a bejutás.

És végül fontos,  hogy ez a fesztivál nem készpénzmentes, így kártyás fizetésre nincs mód, de lesz ATM a bejáratnál!

Kolorádó Fesztivál – szerda – csütörtök

Kolorádó – Hétvége, ami nekünk tetszene