Kolorádó fesztivál - a zenén túl | Socfest Kulturális Magazon

Kolorádó a zenén túl

Olvasási idő: 3 perc

Kivonulnak a Kolorádó fesztiválra a pesti kreatívok alkotni a budai hegyekbe. A fesztivál nem csak az esti veretésről és tábortűzezésről szól. Lesz minden, törzsi freejazz, fülhallgatós sétaszínház, Dollár Papa Gyermekei, rituálék, performanszok, hajnalrázás, interaktív installáció.

Sport és játék

A Holdfény Királyság óta mindenki tudja, hogy cserkésznek lenni menő. Hogy mennyire, azt mindenki megnézheti magának a Magyar Cserkészszövetség nappali programjain. Ugyanis ha már a terület adott, a cserkészek minden napra készülnek valamilyen energialevezető játékkal, amivel mi is egy igazi cserkésztáborban érezhetjük magunkat. Bár szemle és jelentés nem lesz, vérre menő számháború, íjvadászat és egy 8 kilométeres túra biztosan!

Forrás: Gibbon Slacklines Hungary

Matchek helyett meccsek – kötetlenebb formában is lehetőség nyílik az áttáncolt hajnaloktól megviselt végtagok megmozgatására. Kölcsönözhető lesz tollas, frizbi és pétanque is, péntektől pedig indul a két sportágból, fociból és röplabdából meghirdetett Kolorádó Kupa. A Gibbon Slacklines csapatának foglalkozásán bárki fejlesztheti koncentrációját és  találhatja meg a testi-lelki egyensúlyt.  

Multikulti

Sportprogramok mellett idén már több kultúrprogramot is beújítottak a szervezők. Cserepes Gyula és Varga Merse Hajnalrázás nevű programja egy napindító közös ’”taposás”, erdőszéli mezőn, mezőszéli erdőn. Repetitív mozgáson alapuló kurzus a test és az érzékszervek élesre hangolásához, hogy később igazán jól menjen a szeletelés a Csűrben. Szabó Veronika és  Daoud Dániel Megérkeztünk című sétaszínházán tizenegy kiválasztott űrhajóssal bolyonghatunk egy kráterben, hogy megismerjük a Kolorádó bolygó határait és valódi természetét.

Az előadás már csak azért is extra, mert a résztvevők fülhallgatókon keresztül követhetik a kommentárokat.

A Mandala egy résztvevői hang performansz, erdei séta rituálé, közösségi koreográfia. A Londonban készült és többek között Sao Paolót is megjárt előadás ezúttal a Kolorádó erdejébe veszi be magát.

Mikrokozmosz volna a legtalálóbb egyszavas kritika.

Szintén a nappali órákra érkezik  a Kolorádó egyik legszebb helyszínére, a híd alatti völgybe a Droming, az eksztatikus dob kvartett felülnézetből a budapesti éjszaka fáradhatatlan Porteleki Áronjának  vezetésével. Törzsi free jazz az árokban, üvölteni ér.

Kár lenne kihagyni Dollár Papa Gyermekei: OTTHON (August Strindberg: A pelikán) című darabját. Igen, lakásszínház az erdőben! A THOSE POOR WITCHES bodylotion co-dance szeánszán pedig csalóka rigmusokkal, fizikálisan üdvözöljük a világvégét.

Helyek a Kolorádó fesztiválon

Kolorádó Közösségi Reggeli

A reggeli pacsirták számára pedig a Közösségi Reggeli csapata biztosít minden reggel délelőtt friss kávét, teát és némi harapnivalót.

Kitelepül a Trafó Bálna, a Trafó Kortárs Művészetek Háza mobilhelyszíne is, egy olyan közösségi tér, ahol sokszínű, kísérletező szellemű alkotókkal és előadásokkal találkozhat a közönség. Ide érkezik Vadas Zsófia Tamara és Gryllus Ábris: Krund ni Ovel performanszával, az Implausible Works Augmented fiction installációjával, és Kele Fodor Ákos: Echolália / nemirodalom, nemgrafika, nemzene multimédia-installációjával. Az esti koncertek mellett a Gólyánál nappal sem lesz unalom, minden napra jógával, alkotóműhelyekkel, Játszóházzal, beszélgetésekkel és workshopokkal készülnek.

Kolorádón minden lesz, amire szükség lehet. Kiköltözik a Lumen, ahol saját pörkölésű kávéjukat Mikszáth téri DJ rezidensekre húzhatjuk le. Érkezik Steiner Kristóf is tunki-tunki szendvicskrémekkel és szószokkal feltankolt food truck-jával. Ruhaügyileg ellát mindenkit a Verkstanden és a Konfekció, ahol kolorádós darabok is beszerezhetők lesznek. Neon haj estére vagy esetleg egy jó csillámtetkó villogni? Az butik szomszédjában, az Eldorádó Szépségszalonban mindent megoldanak.