Bemutatkoztak a drónok – első Korzó Drónfesztivál

Olvasási idő: 2 perc

Elstartolt az első Korzó Drónfesztivál augusztus 26-án a Fóti Auchan parkolójában. Nem csak a drónok szerelmeseinek, hanem az egész családnak készültek játékokkal és programokkal a szervezők. Volt drónverseny, drónsimogató, NERF pálya és minden, ami kell egy izgalmas nyárbúcsúztató programhoz.

Délelőtt 10 órától egy forró szombati napon felélénkült a bevásárlóközpont csendes parkolója. A párakapun keresztül sorra érkeztek az érdeklődő látogatók, hogy megtudják mi is történik éppen és mik repkednek az autóik körül a levegőben. A délben kezdődő első drónversenyre, amin egy autó próbálta meg reménytelenül tartani a drónok tempóját, már megtelt a fesztivál összes standja.

Érdeklődők a Korzó Fesztivál délelőtti programjain.

Volt hálóval védett, abszolút kezdő drónreptetés, profi akadálypálya, drón gyorsulási verseny, mindenféle távirányítós játék, készséges szakértők és családi programok is. Egyedül érkezve 1-2 óra alatt bejártam mindent, de egy család számára valószínűleg bőven átcsúszott a kora délutánba is a teljes programkínálat kipróbálása.

A Korzó Drónfesztivál zászlaja díszelgett Fóton.

A drónok egyre népszerűbbek mostanában. Láttuk őket jogi viták kapcsán, biztonsági kérdések feszegetése közben, de a szép pillanatokban is, amikor a jégzajlást vagy hatalmas tömegrendezvényeket vettek fel a magasból. Ha akarjuk, ha nem, részei lettek az életünknek, de mint sok technológiai lehetőséget, az előnyünkre fordíthatjuk őket, ha megismerjük az adott eszközt. Erre és egy kis pihenésre adott lehetőséget ingyenesen az esemény, ahol érdekes módon most pont nem a kütyürajongó kockák sorakoztak, hanem azok, akiket egyszerűen érdekelt, mit is tudnak ezek az eszközök.

Képek az első Korzó Drónfesztiválról

Bár ez volt a legelső Korzó Drónfesztivál, nagyon ígéretesnek tűnt. A szervezők készültek árnyékos pihenőhelyekkel, készen állt egy mentős, volt információs pult, elég hely, hogy biztonságosan menjen a rendezvény és szerencsére az időjárás is tökéletes volt a repüléshez. A megközelíthetőség és forgalom miatt pedig kapott egy kezdőlöketet, amire szüksége lehet a jövőben. Felnőtt fejjel egyedül érkeztem a fesztiválra, de ugyanolyan jól éreztem magam, mint a kisgyerekek, és várom, hogy jövőre is elzúgjon mellettem néhány drón a fesztiválon.