Külföldi fellépőktől lesz hangos a PEN - Socfest

Külföldi fellépőktől lesz hangos a PEN

Olvasási idő: 2 perc

Elérkezett az idei PEN ideje, péntektől a diáksereg és a hazai zenekarok krémje befoglalja a Zsolnay Kulturális Negyedet egy hosszú hétvégére. Nemcsak a népszerű pécsi zenekarok érkeznek azonban, hanem idén már számos külföldi fellépő közül válogathatunk. Nézzük is meg kikre őrülhetünk meg a hétvégén!

Jonas Blue

Kezdjük is rögtön a végén. Fő fellépőnek a brit Jonas Blue érkezik, aki 30-án este az nagyszínpadon zárja majd a fesztivált. Népszerűsége 2015 óta folyamatosan ível felfelé mind a brit, mind a nemzetközi piacon, első nagyon berobbanását a Fast Cars hozta meg. A dalszerző, remixelő DJ egyik legismertebb száma a Perfect Stranger, amely nem csak Britanniában, hanem többek között Ausztráliában és Új-Zélandon is platinalemezt ért el. E számát követően az online népszerűsége is az egekbe szökött, videói és trackjei meghaladták az egymilliárdos streamelést. A világslágereit hallgatva is szívesen elkezdenénk riszálni a csípőnk a nyugtató énekhangokkal vegyített zenei alapjaira. Aki Pécsen esetleg lemaradna a koncertjéről annak előző este, szombaton Budapesten a Dobozban is lesz lehetősége egy jót bulizni.

Krafty Kuts

Az angol származású fellépőket azonban már első nap is többen képviselik majd a fesztiválon. A breakbeat és az elektromos zene szerelmeseinek remek estét ígér Krafty Kuts, aki ismertebb slágerek újrazenésítése mellett alkotja meg az igazi beat hangulatot. A fülünkben cseng az I love Rock and Roll éneke, de egy egészen különleges alappal ellátva. Egymás után háromszor nyerte el a legjobb breakbeat DJ címét, így a műfaj iránt érdeklődőknek biztosan itt a helye. Közel tíz éve dolgozik együtt már A Skillz-zel, akivel egy újabb mega-mixet alkotnak.

James Carter

A csupán 19 éves James Carter producer, zongorista és DJ-ként munkálkodik a deep and tropical house világában. Számos remixet készített, köztük egyik népszerű alkotása Ed Sheeran Shape of you feldolgozása, de a közelmúltban saját, eredeti dalait megalkotni, reméljük a PEN nyitó estéjén már ezekből is hallhatunk párat. Íme ízelítőnek a héten megjelent On My High.

Tez Cadey

A második napra sem maradunk külföldi fellépő nélkül, még ha egy kicsit délebről is keresgéltek a szervezők a térképen. A PEN-en már korábban is beváltak a francia fellépők, egy korábbi élményünkről a La Fanfar en Pétard fellépéséről itt olvashattok, így idén Tez Cadey-t az egyre népszerűbb DJ-t hívták el egy kis éjszakai mixelésre. Közel két éve Seve című számával ismerte meg a köztudat, és azóta is ontja magából az újabb nótákat. 29-én este a Party Arénában lesz lehetőségünk meghallgatni őket.

Így is csak párat soroltunk fel a külföldi fellépőkből, de mellettük a pécsi zenekarok mind, valamint a hazai bandák többsége is megfordul egy hétvégére Pécsett. A színes kínálatban gazdag fesztivál egy tökéletes nyitánya az előttünk álló fesztiválszezonnak. Reméljük, sokan tartotok velünk egy újabb pécsi őrült hétvégére!