A 26. Mediawave zenei kínálatából - Socfest

A 26. Mediawave zenei kínálatából

Olvasási idő: 3 perc

Április 27-én, két nap múlva kezdődik a 26. Tartóshullám Mediawave Együttlét a Monostori Erődben, idén is rengeteg koncertre számíthatunk. Hamid Drake, Mike Parker Trio Theory, Assif Tsahar and Tatsuya Nakatani duó, Tudósok, Müller Péter Sziámi andFriends, efZámbó Happy Dead – pár fellépő a sok közül, lássuk a listát részletesen!


Hamid Drake utoljára három éve járt a Mediawave-en, akkor Tóth Viktorral és Hodek Dáviddal zúzott. Idén szólóban lép fel, és biztosan emlékezetes koncertet fog adni.

A Mike Parker Trio Theory két tagja, Mike Parker és Slawek Pezda már tavaly is fellépett a Mediawave-en a Nat Osborn Banddel, ők idén április 29-én jönnek zenélni az Erődbe. A tavalyi viszontagságaikról, melyek a helyszínt kettéosztó fal miatt érték őket, ebben az interjúban beszélt nekünk.

Kattints a részletes információkért

Kattints a részletes információkért

Az Assif Tsahar and Tatsuya Nakatani duó 13 éve játszanak együtt, és ez idő alatt több albumot is kiadtak. Zenéjük teljesen illeszkedik a Mediawave fesztiválok jazz zenei felhozatalához, őrült zenei utazásban lehet részünk! A duó egyik tagja, Assif még Győrben járt a Mediawave-en, erről és sok más érdekességről is beszélt nekünk.

Az idei év felfedezettje a Yegor Zabelov Trió Fehéroroszországból, ők a zenei alapja a Mediawave 2016-os szignáljának is. Posztmodern jazz, űrimpró – nehezen lehet behatárolni a zenét, amit játszanak, április 30-án már értük is érdemes jönni!

A Baltikumból idén több fellépő is érkezik. Az észt Puuluup zenekar két tagja magukat leginkább neozombiposztfolkként jellemzik, a skandináv eredetű hiiu kannel hangszer hangját kombinálják elektronikával – nehezen kategorizálható zenét alkotnak, az biztos. A litván Laiminguo duót két lánytestvér, Dorota és Agota alapította, hozzájuk csatlakozik Rytis szintén Litvániából, aki szitárral és más tradicionális indiai hangszerrel kíséri és erősíti a lányokat. Zenéjük párbeszéd a közönséggel, illeszkedve a Mediawave koncepciójához, az önszerveződő közösségi programok befogadásához.

A közösségi zenei programok felhívására több mint 40 pályázat érkezett, az együttlétezők több helyszínen, váratlan időben elkezdődő spontán koncertekre, zenélésekre is számíthatnak – a szervezők évek óta ezt a fajta fesztivált szeretnék megvalósítani, emiatt lett a Mediawave-ből Együttlét. Ilyen pályázat a Közösségi Akusztik Transz is, amely április 28-tól május 1-ig lesz a Mediawave-en. A projekt különböző helyszíneken, teljesen spontán, zenészek vagy zenélni vágyók között alakulhat ki, az éppen aktuális hangulatnak megfelelően. Ezeket a rögtönzött társulásokat a megvalósítók rögzíteni is akarják Bárki csatlakozhat, aki szeretne beszállni a zenélésbe.
http://mediawavefestival.hu/index.php?modul=aktualisok&kod=2976&nyelv=hun&kezd=0
A közösségi programok részeként “fellép” a Hangfürdő, amelynek április 30-i performanszát leinkább az ugyanazon a napon az A38 hajón fellépő Hurrá Torpedóhoz lehet hasonlítani.

harompatak

Idén is fellépnek a Mediawave-en a magyar underground jazz titánjai: Geröly Tamás, Grencsó István, Baló István, akik saját programmal, és fiatalok bevonásával is zenélnek. Geröly és Grencsó tavaly már adtak interjút, idén Baló István mesélt a régi Mediawave-es hangulatokról.

A magyarok közül fellép a Tudósok zenekar, akik idén ünneplik fenállásuk 30. évfordulóját, Ferenczi György és a Rackajam, Müller Péter Sziámi andFriends, a Rutkai Bori Banda, valamint a győri Colombre Band. Kanadából érkezik a magyar származású Steve István Savanya, aki zenéjében a magyar népzenei elemeket ötvözi az észak-amerikai hagyományokkal, úgymint a blues, a country, vagy a karibi dallamok. Ő is mesélt nekünk, mielőtt elindult volna Európába!

Összegzésként: idén is sokrétű, nem mindennapi programok várják a 26. Tartóshullám Mediawave Együttlétre érkezőket. Talán az idei téma, a Káosz és rend is szemlélteti majd a zenei felhozatalt: érdemes lesz mindig magunknál tartani a programfüzetet, hogy megtaláljuk a koncerteket!
A 26. Tartóshullám Mediawave Együttlét zenei programja, a fellépők listája és a napi programtábla itt érhető el.